Κρήτη: Ξενάγηση στο εντυπωσιακό φράγμα Αποσελέμη (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Ξενάγηση στο εντυπωσιακό φράγμα Αποσελέμη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενυπωσιακά εναέρια πλάνα από το φράγμα του Αποσελέμη αποτυπώνουν το σχεδιασμό, αλλά και την λειτουργία του εμβληματικού έργου της ανατολικής Κρήτης

Το εμβληματικό έργο του φράγματος Αποσελέμη, λειτουργεί από το 2015 και έχει διαθέσει πάνω από 60.000.000 κμ νερό στο δίκτυο ύδρευσης της ανατολικής Κρήτης.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο μηχανικός, Ευάγγελος Μπικάκης. παρουσιάζεται η εγκατάσταση επεξεργασίας νερού του φράγματος, ενός έργου πνοής, το οποίο προσφέρει ένα εξαιρετικής ποιότητας νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

Η δυναμικότητα της εγκατάστασης ανέρχεται στα 110.000 κμ νερό την ημέρα, ενώ κατά τη θερινή περίοδο εξυπηρετεί πάνω από 300.000 μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Το υδραγωγείο που διαθέτει το νερό σε όλο το βόριο παραλιακό μέτωπό της ανατολικής Κρήτης έχει μήκος 72km.

«Το έργο είναι εξαιρετικό τόσο στον σχεδιασμό και μελέτη του, στην υλοποίηση του, αλλά κυρίως στην λειτουργία του. Η ομάδα που το λειτουργεί εργάζεται με μεράκι και φιλότιμο για να μας παραδώσει ένα εξαιρετικής ποιότητας νερό ανθρώπινης κατανάλωσης», υπογραμμίζει ο κ. Μπικάκης.

Στο βίντεο που ακολουθεί ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις του έργου

00:00 Εισαγωγή - Γενικά πλάνα #φράγματος

00:32 Πλάνα με Drone της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Αποσελέμη

03:39 1ο Στάδιο. Εισαγωγή νερού από το Φράγμα - Οζόνωση

07:26 2ο Στάδιο. Κροκίδωση Καθίζηση

10:12 3ο Στάδιο. Διύλιση με φίλτρα χαλαζιακής άμμου

15:02 4ο Στάδιο. Απολύμανση - Χλωρίωση

17:16 Πάχυνση & Αφυδάτωση ιλύος (λάσπης)

18:45 Παραγωγή χημικών εγκατάστασης

20:25 Εργαστήριο Φυσικοχημικών και Μικροβιολογικών Παραμέτρων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News