Αδ. Γεωργιάδης: Κοντά στα 50 ευρώ η τιμή του μοριακού τεστ - Σήμερα η νέα ΚΥΑ

Κρήτη
Αδ. Γεωργιάδης: Κοντά στα 50 ευρώ η τιμή του μοριακού τεστ - Σήμερα η νέα ΚΥΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων – Τα πιθανά σενάρια

Κάτω από 60 ευρώ και κοντά στα 50 ευρώ θα οριστεί η τιμή των μοριακών τεστ κορωνοϊού (PCR), όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί, όπως είπε ο υπουργός, σήμερα το μεσημέρι και κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ακόμη, ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων – Τα πιθανά σενάρια

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα Τρίτη 4 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι όπου μεταξύ άλλων θα εισηγηθεί και το πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές τάξεις.

Τι αναμένεται να συζητηθεί για το άνοιγμα των σχολείων

Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση, ανάλογα με τα κρούσματα, από την επιτροπή.

Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος:

  • Περισσότερα τεστ από 2 έως 3 την εβδομάδα
  • Επικρατέστερο σενάριο self test αν χρειαστεί rapid με κόστος της κυβέρνησης
  • Μείωση του 50 + 1
  • Καταργείται ο «Σταυρός»

Εάν βρεθεί θετικό παιδί γίνεται τεστ σε όλους

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News