Κορωνοϊός: Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Κρήτη
Κορωνοϊός: Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεσημέρι της Τρίτης, 4 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για τα σχολεία - Αμέσως μετά αναμένονται ανακοινώσεις

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη, 4 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η βούληση και η αρχική θέση, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα θα τεθούν επί τάπητος δύο κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών από 50 έως 60 ετών, αλλά και στη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί το κυβερνητικό επιτελείο, στην παρούσα συγκυρία, είναι το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της χώρας. Η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε χωρίς να αποφασιστούν μέτρα ή τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία, καθώς στην κυβέρνηση αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της σημερινής, αλλά και της αυριανής ημέρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News