Κρήτη - Κορωνοϊός: Η νέα επέλαση αποδεκατίζει δημόσιες υπηρεσίες και σώματα ασφαλείας (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη - Κορωνοϊός: Η νέα επέλαση αποδεκατίζει δημόσιες υπηρεσίες και σώματα ασφαλείας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λυγίζει» η επέλαση της πανδημίας τη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών και των σωμάτων ασφάλειας, όπου καταγράφονται δεκάδες κρούσματα την τελευταία εβδομάδα - Στην Κρήτη ένας 53χρονος αστυνομικός από το Λασίθι νοσηλεύεται διασωληνωμένος εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ ευρεία διασπορά της μετάλλαξης
  • Πάνω από το 10% του προσωπικού της Π.Υ. Ηρακλείου σε αναγκαστική άδεια λόγω καραντίνας
  • Διασωληνωμένος 53χρονος αστυνομικός στην ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου
  • Όπως - όπως βγαίνουν οι βάρδιες στην Πυροσβεστική Ηρακλείου λόγω αυξημένων κρουσμάτων
  • Αλυσιδωτά τα προβλήματα από την ευρεία διασπορά της «όμικρον»
  • Στην μάχη τήρησης των μέτρων με "όπλο" τον εμβολιασμό οι αστυνομικοί
  • Αλυσιδωτά προβλήματα στη λειτουργία καίριων υπηρεσιών αλλά και των σωμάτων ασφαλείας προκαλεί η δριμεία επέλαση της πανδημίας. Τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά αφορούν δημοσίους υπαλλήλους, αστυνομικούς και  πυροσβέστες με τις υπηρεσίες του Ηρακλείου μάλιστα, να δυσκολεύονται να επανδρώσουν τις βάρδιες καθώς το 10-15% του προσωπικού φαίνεται να βρίσκεται σε 5ήμερη καραντίνα.

    Αν και σχετικά περιορισμένα τα κρούσματα ανάμεσα στο αστυνομικό προσωπικό, στο Λασίθι, 53χρονος Αστυνομικός βρίσκεται εδώ και 10 ημέρες δια σωληνωμένος στη Εντατική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, δίνοντας μάχη με τον κορωνοϊό.

    Ευρεία διασπορά της μετάλλαξης ο ανάμεσα στο προσωπικών την υπηρεσιών της πυροσβεστικής στο νομό Ηρακλείου δείχνουν τα αριθμητικά δεδομένα. Κρούσματα έχουν αναφερθεί σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες του νομού, με τους ασθενείς πυροσβέστες που είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους τριπλά εμβολιασμένοι να έχουν ήπια συμπτώματα.

    Όμως η αναγκαστική κατ’ οίκων καραντίνα για μεγάλη μερίδα του προσωπικού, προκαλεί προβλήματα. Οι βάρδιες βγαίνουν με δυσκολία όπως επιβεβαιώνουν συνδικαλιστές  της πυροσβεστικής στο Ηράκλειο.

    Όπως επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών του Λασιθίου το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έχουν επωμιστεί το σύνολο των ελέγχων τήρησης των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, τους φέρνει καθημερινά αντιμέτωπους με τον κίνδυνο της μόλυνσης, με μοναδική ασπίδα προστασίας τον εμβολιασμό, του προσωπικού που έχει επιτευχθεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 82%.

    Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

    (Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News