Χανιά: «Γιορτινό δώρο» για τον εμπορικό κόσμο ο κατάπλους του Αεροπλανοφόρου «Τρούμαν» (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: «Γιορτινό δώρο» για τον εμπορικό κόσμο ο κατάπλους του Αεροπλανοφόρου «Τρούμαν» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή ένεση στην αγορά από τους χιλιάδες ναύτες του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου – Ανέλπιστη ανάσα σε εμπορικά, τουριστικά και εστίαση

Ισχυρή ένεση στην τοπική οικονομία των Χανίων έδωσαν παραμονές Πρωτοχρονιάς οι χιλιάδες ναύτες, μέλη του πληρώματος του Αμερικανικού αεροπλανοφόρου Χάρυ Τρούμαν. Εμπορικά καταστήματα, καταστήματα τουριστικών ειδών αλλά και η εστίαση, κατέγραψαν υψηλούς τζίρους με τους ίδιους τους επιχειρηματίες να χαρακτηρίζουν τον κατάπλου του αεροπλανοφόρου στη Σούδα ως ένα δώρο για την τοπική αγορά.

Ειδικότερα, το αεροπλανοφόρο Χάρη Τρούμαν παρέμεινε αγκυροβολημένο στην προβλήτα Κ14 του Μαραθίου, από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου. Στην ήδη αυξημένη λόγω των ημερών κίνηση, οι Αμερικανοί ήρθαν να δώσουν ισχυρή ανάσα, ενισχύοντας σημαντικά τους τζίρους των καταστημάτων όλων των ειδών. 

Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα αθλητικών ειδών ήταν εκείνα στα οποία οι Αμερικανοί ναύτες κατανάλωσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Αγορές πραγματοποίησαν επίσης από καταστήματα τουριστικών ειδών της παλιάς πόλης, από κάβες και από καταστήματα τροφίμων με ιδιαίτερη προτίμηση στα αλκοολούχα ποτά.

Η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων με την εστίαση να λειτουργεί χωρίς μουσική και με ωράριο καθώς και τα κλειστά καταστήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο λόγω των αργιών, απογοήτευσαν τους χιλιάδες των ναυτών που κατέκλυζαν καθημερινά την πόλη.

Η παραμονή του αεροπλανοφόρου Χάρη Τρούμαν για τέσσερις ημέρες και η παρουσία των μελών του πληρώματος του στην πόλη των Χανίων δεν συνοδεύτηκε από παρατράγουδα. Σήμερα στις 11 το πρωί το μεγαθήριο του αμερικανικού στόλου απέπλευσε από τη Σούδα για να συνεχίσει το ταξίδι του στη Μεσόγειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News