Κρήτη

Κρήτη: Σαράντα συλλήψεις για παράνομο τζόγο και «μπαρμπούτι» σε μόλις δυο εβδομάδες

Στις 40 ανήλθαν οι συλλήψεις ατόμων σε όλη την Κρήτη μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων οι οποίοι βρέθηκαν σε τραπέζι παράνομου τζόγου, παίζοντας είτε ζάρια, είτε χαρτιά

Στις 40 ανήλθαν - μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων - οι συλλήψεις σε όλη την Κρήτη ατόμων που αποφάσισαν να τηρήσουν το «εορταστικό» έθιμο του παράνομου τζόγου, παίζοντας είτε ζάρια, είτε χαρτιά. Οι τελευταίες χρονικά συλλήψεις έλαβαν χώρα το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πόλη του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου, στελέχη του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Άμεσης Δράσης πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για «διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια».

Ειδικότερα, οι εν λόγω αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ένας ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε 3 άτομα να παίζουν ζάρια μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος. Ας σημειωθεί ότι στο παιχνίδι συμμετείχε και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Κατά την αστυνομική έρευνα που έγινε, βρέθηκε το συνολικό ποσό των 90 ευρώ (το οποίο φέρεται να προήλθε από τη διενέργεια του τυχερού παιχνιδιού), καθώς και ένα ζευγάρι ζάρια. Τόσο τα χρήματα, όσο και τα ζάρια κατασχέθηκαν, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι δύο ημέρες νωρίτερα, το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου, είχαν συλληφθεί στο Ηράκλειο άλλα 8 άτομα για «διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια». Και οι εν λόγω συλλήψεις αφορούσαν σε μπαρμπούτι. Για του λόγου το αληθές, η Αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα τα οποία έπαιζαν ζάρια μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καταστήματος στο Ηράκλειο.

Εκτός των 7, συνελήφθη κι ένας άνδρας, ως προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, καθώς τους είχε επιτρέψει τη συμμετοχή «στη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου». Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε - και κατασχέθηκε - το ποσό των 12.875 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από το εν λόγω παιχνίδι, καθώς και δύο ζευγάρια ζάρια.

Επισημαίνεται ότι βεβαιώθηκαν και παραβάσεις για «παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών και του αντικαπνιστικού νόμου», ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία σε βάρος της ιδιοκτήτριας της επιχείρησης.

Το «μπαράζ» των συλλήψεων των τζογαδόρων για τη φετινή εορταστική περίοδο ξεκίνησε από τα Χανιά, πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Εκεί η Αστυνομία συνέλαβε μέσα σε καφενείο έξι άτομα για «συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια».

Τα επόμενα 24ωρα έγιναν άλλες 22 συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Στη μία περίπτωση, στο Ηράκλειο, συνελήφθησαν 11 άτομα που κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για αδικήματα του νόμου «περί παιγνίων», «περί όπλων» και για παραβίαση «μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών», ενώ και στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκαν άλλες 11 συλλήψεις μετά από «έφοδο» της Αστυνομίας σε σπίτι σε περιοχή του Ρεθύμνου, όπου παιζόταν πόκερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια