Νέοι στόχοι για την Περιφέρεια Κρήτης το 2022 - Η βελτίωση των οδικών δικτύων στο επίκεντρο (βίντεο)

Κρήτη
Νέοι στόχοι για την Περιφέρεια Κρήτης το 2022 - Η βελτίωση των οδικών δικτύων στο επίκεντρο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο περίμενε» πολλά σημαντικά έργα για το νησί μέχρι το 2030 - Έρευνα και καινοτομία στο επίκεντρο

Με στόχευση να τρέξουν μια σειρά έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού, ξεκινάει το 2022 η Περιφέρεια Κρήτης, που φιλοδοξεί με έτοιμα έργα να κινηθεί προς τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στην ΚΡΗΤΗ TV, με την έναρξη του νέου έτους, «στόχευση της Περιφέρειας Κρήτης είναι να μη χαθεί από το ΕΣΠΑ, τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων ή το ταμείο ανάκαμψης ούτε ευρώ».  

Μεσούσης της πανδημίας και της ανάγκης για ασφάλεια, ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι ήδη η Περιφέρεια με 100 έτοιμες μελέτες είναι έτοιμη να προχωρήσει, ώστε και μέσα στο 2022 αλλά συνολικά στην επόμενη διετία να υπάρξει ουσιαστική παραγωγή έργων.

Παράλληλα από τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού είναι τα εκατοντάδες σημεία αποκατάστασης και βελτίωσης των οδικών αξόνων της Κρήτης.

Βασικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης για το 2022 είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα προγραμματική περίοδος μέχρι το 2023 με το μέγιστο δυνατό όφελος για την Κρήτη και παράλληλα να προετοιμαστεί κατάλληλα η νέα προγραμματική περίοδο με μελέτες ώστε να υλοποιηθούν πολλά και σημαντικά έργα στο νησί μέχρι το 2030.

Επιπλέον μέσα στο 2022 αναμένεται όπως είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης να δρομολογηθούν μια σειρά  έργων όπως είναι σχολεία, υδρεύσεις, αλλά και έργα στην έρευνα και την καινοτομία μαζί με τα πανεπιστήμια και τα ιδρύματα του νησιού με βασικό στόχο να δημιουργηθεί κόμβος καινοτομίας στο νησί και  να υπάρξει σύγκληση ιδιωτών και  πανεπιστημίων και η  γνώση να συνδεθεί με την  πραγματική οικονομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News