Καιρός: Πρωτοχρονιά με τοπικές βροχές στην Κρήτη - Πού θα σημειωθούν

Κρήτη
Καιρός: Πρωτοχρονιά με τοπικές βροχές στην Κρήτη - Πού θα σημειωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοχρονιά με καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα - Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές - Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο -

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, αναμένονται σήμερα, Σάββατο, 1 Ιανουαρίου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες έως 6 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο, αναμένεται αρχικά άστατος καιρός, με νεφώσεις και ασθενής βροχή, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός στο Αρκαλοχώρι, κυρίως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ θα σημειωθεί και ασθενής βροχή, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αναμένεται ο καιρός και στο Ρέθυμνο, καθώς μέχρι αργά το πρωί αναμένονται βροχές. Από το μεσημέρι και έπειτα, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται αρχικά και στο Σπήλι Ρεθύμνου ο καιρός, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα σημειώσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται στα Χανιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις με ασθενή βροχόπτωση κυρίως τις πρωινές ώρες, αναμένονται στα Φαλάσαρνα Χανίων. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, αναμένεται τις πρωινές ώρες να βρέξει, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 15 βαθμοί Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός στην Σητεία, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τοπικές βροχές προβλέπονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στα νησιά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και το πρωί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί αρχικά 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και το πρωί έως 5 μποφόρ.Το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί αρχικά με την ίδια ένταση, από το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην περιοχή του Καστελλόριζου τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια αρχικά ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτιούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για σήμερα, Σάββατο, 1 Ιανουαρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών βορείων - βορειοανατολικών ανέμων 7 έως 8 Μποφόρ που θα πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 31/22 UTC

ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 31/19 UTC

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 21.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 01/04 UTC

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΚΑΙ ΑΠΟ 31/19 UTC 7 Η 8

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 32.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 01/01 UTC

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News