Κρήτη: Η μάχη με τον κορωνοϊό συνεχίζεται στα νοσοκομεία - Έτοιμο το σχέδιο ενίσχυσης (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Η μάχη με τον κορωνοϊό συνεχίζεται στα νοσοκομεία - Έτοιμο το σχέδιο ενίσχυσης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 47.000 οι νοσήσαντες από την αρχή της πανδημίας, 470 το σύνολο τον θανάτων στο νησί

Σταθερή η εικόνα της πανδημίας στην Κρήτη χωρίς ακραίες μεταβολές, ενώ το 2021 ολοκληρώνεται με ενθαρρυντικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς ενηλίκων και παιδιών αλλά.

Την ίδια ώρα θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι από το ξέσπασμα τις πανδημίας 470 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στο νησί από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στόχος είναι να διατηρηθεί η σταθερή υγειονομική εικόνα , ωστόσο αν χρειαστεί υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης επιπλέον κλινών σε κλινικές και ΜΕΘ.

Αναφορικά με το μέλλον ευχή αποτελεί, η παραλλαγή «Όμικρον» να μην ανατρέψει την εύθραυστη ισορροπία.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ΥΠΕ Κρήτης:

Θάνατοι από την αρχή της πανδημίας στην Κρήτη:

Θάνατοι: 470

Νοσήσαντες: 47.000

Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από τους αριθμούς των Κρητικών που εμβολιάστηκαν ή πρόκειται να εμβολιαστούν, όπως και σε ότι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό των παιδιών.

Προς ώρας οι εμβολιασμοί στην Κρήτη:

425.000 εμβολιασμένοι, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 68% του πληθυσμού

1.500 παιδιά που εμβολιάστηκαν

Η υγειονομική εικόνα της Κρήτης έχει περιθώρια αισιοδοξίας αλλά όχι εφησυχασμού με τους πολίτες να ανησυχούν κυρίως την νέα παραλλαγή.

Τα δεδομένα ανατρέπονται εύκολα και η κατάσταση είναι ευμετάβλητη με την ΥΠΕ να έχει έτοιμο ένα σχέδιο δράσης σε περίπτωση που χρειαστεί να ενισχυθούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα και να προετοιμαστούν για νέα ανοιχτά μέτωπα. Καθώς είναι δυνατό να αναπτυχθούν έως 500 κλίνες και 59 κλίνες ΜΕΘ. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του νησιού, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο υπάρχει και η λύση των αερομεταφορών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News