Κρήτη

Κορωνοϊός - Κρήτη: Σταθερά τα ποσοστά θνησιμότητας σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας (βίντεο)

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ η κατάσταση των ασθενών είναι ελεγχόμενη, καθώς  οι νοσηλείες ασθενών Covid-19 ανέρχονται στις 40 και προς στιγμήν δεν έχουν κρούσει τον συναγερμό στα νοσοκομεία

Παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και στην Κρήτη, τα ποσοστά της θνησιμότητας στο νησί εμφανίζονται σταθερά, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες τόσο ο εμβολιασμός όσο και η οργάνωση των δομών υγείας και η σύνδεσή τους με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην χαμηλή αποτύπωση των δεικτών αναφορικά με τη θνησιμότητα Covid-19.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ η κατάσταση των ασθενών είναι ελεγχόμενη, καθώς  οι νοσηλείες ασθενών Covid-19 ανέρχονται στις 40 και προς στιγμήν δεν έχουν κρούσει τον συναγερμό στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον διοικητή η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι ελεγχόμενη εάν τα μέτρα τηρηθούν τις ημέρες των εορτών και η συνύπαρξη των ατόμων  να γίνει στο μέτρο που επιτρέπεται και με τους όρους που έχουν τεθεί για την προστασία των πολιτών και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο Χανίων έγκυος με κορωνοϊό γέννησε ένα  υγιέστατο κοριτσάκι. Σύμφωνα με το Διοικητή του γενικού νοσοκομείου Χανίων η γέννα έγινε με την τήρηση όλων των  υγειονομικών πρωτοκόλλων σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο της μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής.

Από το Νοσοκομείο Χανίων εξιτήριο έλαβε και ένα 13χρονο παιδί που νοσηλευόταν με κορωνοϊό, ενώ το  δεύτερο παιδί 15ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ειδικούς θαλάμους της παιδιατρικής κλινικής covid και βρίσκεται  υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

                                                                                                                                                                                                                                           

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια