Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί βοριάδες αύριο στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί βοριάδες αύριο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες  - Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν - Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις

Άστατος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη, αύριο Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, καθώς θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές και μέχρι το απόγευμα, ενώ θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο αναμένονται βροχές και καταιγίδες, σε όλη τη διάρκεια της Παρασκευής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Βροχερός αναμένεται ο καιρός και στο Σπήλι Ρεθύμνου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό και στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, με βροχές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλη τη διάρκεια της μέρας στη Σητεία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά οι καιρικές συνθήκες αναμένονται και εκεί ίδιες, καθώς βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται ο καιρός τα Φαλάσαρνα Χανίων, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε αρκετές περιοχές της χώρας και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα ανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Θρακικό έως 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Ο καιρός γρήγορα στη Θεσσαλία και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και το πρωί 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Δεκεμβρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για αύριο, Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών βορείων – βορειοανατολικών ανέμων 6 έως 8 Μποφόρ που θα πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News