Πραιτώρια: Στον ανακριτή σήμερα ο 50χρονος - Διώκεται για θανατηφόρα σωματική βλάβη

Κρήτη
Πραιτώρια: Στον ανακριτή σήμερα ο 50χρονος - Διώκεται για θανατηφόρα σωματική βλάβη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή ο γιος της 70χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα Πραιτώρια – Στον συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί μια οικογένεια στο χωριό Πραιτώρια του νομού Ηρακλείου, όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της, μετά από έντονο οικογενειακό επεισόδιο που έλαβε χώρα με «πρωταγωνιστή» τον 50χρονο γιο της, ο οποίος φέρεται να τη χτύπησε.

Η άτυχη 70χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η Αστυνομία δεν άργησε να μεταβεί επιτόπου και να συλλάβει τον 50χρονο άνδρα, ο οποίος αναμένεται να περάσει σήμερα το μεσημέρι το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 28 Δεκεμβρίου, στα Πραιτώρια Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι έλαβε χώρα διαπληκτισμός μεταξύ μελών της οικογένειας του 50χρονου. Ειδικότερα, φαίνεται ότι υπήρξε έντονο επεισόδιο μεταξύ του 50χρονου από τη μια πλευρά και των ηλικιωμένων του γονέων από την άλλη.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 50χρονος φέρεται να χτύπησε την 70χρονη μητέρα του στα χέρια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να πήρε από τα χέρια της μητέρας του μια μαγκούρα που εκείνη κρατούσε και να τη χτύπησε με αυτή στα χέρια. Εξάλλου, ο 50χρονος άνδρας φέρεται να έσπρωξε τη μητέρα του, η οποία πέφτοντας φέρεται να τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Εντούτοις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη χθεσινή ημέρα φαίνεται ότι δεν προέκυψε με σιγουριά αν ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από τα χτυπήματα που δέχτηκε. Εξαιρετικά πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να επήλθε ο θάνατος της γυναίκας κατά τη διάρκεια του επίμαχου επεισοδίου, εξαιτίας άλλης αιτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το περιστατικό, η 70χρονη γυναίκα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα. Όπως έγινε γνωστό, στο Κέντρο Υγείας μετέβη μαζί με τη μητέρα του και ο ίδιος ο 50χρονος. Για την ηλικιωμένη ωστόσο ήταν αργά, αφού εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Όπως είναι λογικό, παρατηρώντας τα σημάδια στο πρόσωπο και τα χέρια της γυναίκας, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν την Αστυνομία. Τελικά, αστυνομικοί μετέβησαν επιτόπου και πέρασαν χειροπέδες στον 50χρονο άνδρα.

Όπως προέκυψε κατά την πορεία των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, ο συλληφθείς φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, δεν ήταν σπάνιες οι εντάσεις στην οικογένεια του κατηγορουμένου. Εξάλλου, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση η Αστυνομία, ο 50χρονος κατηγορείται για παραβάσεις που σχετίζονται με ενδοοικογενειακή βία.

Κακούργημα

Ο 50χρονος άνδρας κρατήθηκε από τις Αρχές το βράδυ της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου. Ο τελευταίος άσκησε στον συλληφθέντα ποινική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη, σε βαθμό κακουργήματος. Κατόπιν, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη που του αποδόθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα οδηγηθεί εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο σήμερα το μεσημέρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 50χρονος άνδρας δεν είχε - μέχρι και χθες - συνήγορο υπεράσπισης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες Τετάρτη το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη χθες (σ.σ. προχθές) (28/12/2021) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για τον τραυματισμό ημεδαπής, από τον οποίο επήλθε ο θάνατός της. Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα, την 28η/12/2021 το απόγευμα, ημεδαπή διεκομίσθη τραυματισμένη σε Κέντρο Υγείας του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από την αστυνομική έρευνα και την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού στον θάνατό της. Επιπλέον, ο ημεδαπός κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της ανωτέρω ημεδαπής και έτερου ημεδαπού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου», αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News