Θέμα χρόνου η επικράτηση της «Όμικρον» στην Κρήτη - Τι λένε οι ειδικοί (βίντεο)

Κρήτη
Θέμα χρόνου η επικράτηση της «Όμικρον» στην Κρήτη - Τι λένε οι ειδικοί (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σύστημα υγείας της Κρήτης, μέχρι αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να πιέζεται, καθώς 130 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιού, 28 ασθενείς σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 26 είναι διασωληνωμένοι

Σαρώνει η μετάλλαξη Όμικρον και στην Κρήτη. Από τις αρχές Δεκεμβρίου οπότε και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στο νησί μέχρι και σήμερα φαίνεται πως η μετάλλαξη αυτή είναι πια η κυρίαρχη.

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του καθηγητή Κλινικής Ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Σουρβίνου που ούτε λίγο ούτε πολύ σημειώνει εμφατικά πως :

"Τρεις μόλις μέρες πριν την "επικράτηση" του 2022. Μάλλον μια μόλις μέρα πριν την εργαστηριακή επικράτηση της "Όμικρον" στην Κρήτη!"   

Στα θετικά πάντως το γεγονός πως η αύξηση των μολύνσεων για την ώρα τουλάχιστον  δεν φαίνεται να αντανακλάται στις νοσηλείες. Το σύστημα υγείας της Κρήτης που είναι σε εγρήγορση δεν πιέζεται με 130 ασθενείς να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης συνολικά,  28 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων 26 είναι διασωληνωμένοι. 

Και μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς,ωστόσο η εικόνα στα νοσοκομεία της Κρήτης παραμένει καλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ: 

Στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται σήμερα 130 ασθενείς , 102 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid  και 28 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων 26 είναι διασωληνωμένοι.  

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών στην Κρήτη σηκώνει το νοσοκομείο Χανίων με 45 ασθενείς και ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με συνολικά 40 ασθενείς. 

Η βαριά σκιά της Όμικρον ανά τον πλανήτη

Την ίδια ώρα στη δίνη της πανδημίας βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης, με δεκάδες χώρες, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, να καταγράφουν την Τετάρτη αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων.

Αναπόδραστα, η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, πέρα από την παγκόσμια ανησυχία, οδηγεί τα κράτη στη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού και κυρίως της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία ήδη φαίνεται να κυριαρχεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News