Δήμος Χερσονήσου – «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Στήριξη σε παιδιά που έχουν ανάγκη

Κρήτη
Δήμος Χερσονήσου – «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Στήριξη σε παιδιά που έχουν ανάγκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Χερσονήσου και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να παρέχουν βοήθεια σε οικογένειες και παιδιά που χρήζουν στήριξης

Με δέσμευση την αποτελεσματική συνεργασία με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης, μέσω των εξειδικευμένων δράσεων που υλοποιεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», με σκοπό την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, την ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης-παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων, την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας και προστασίας των παιδιών.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Σέγκος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την έναρξη της θεσμικής πλέον συνεργασίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα δώσει στον Δήμο το δικαίωμα της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε μια σειρά θεμάτων πρόληψης αλλά και υποστήριξης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ο κ. Σέγκος δήλωσε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, τον μεγαλύτερο εθελοντικό οργανισμό της χώρας, που εδώ και πολλά χρόνια υλοποιεί ένα πραγματικά σπουδαίο έργο, ειδικά για τα παιδιά. Στη διαρκή αυτή προσπάθεια του Οργανισμού από σήμερα, όλοι εμείς στον Δήμο Χερσονήσου θεμελιώνουμε μια ουσιαστική συνεργασία και στοχεύουμε να αναπτύξουμε από κοινού ένα οργανωμένο πρόγραμμα ενεργειών και δράσεων, πάντα σε όφελος των παιδιών, αλλά και για τη στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία που ξεκινά με τον Δήμο Χερσονήσου και δήλωσε: «Σήμερα νιώθουμε ότι ο Δήμος Χερσονήσου... υιοθετεί “Το Χαμόγελο του Παιδιού” παρέχοντας υποστήριξη στο έργο του, και παράλληλα οι δύο φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό των παιδιών και οικογενειών της περιοχής».

(φωτογραφία: unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News