Χανιά: Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την ανάδειξη χώρων πολιτισμού

Κρήτη
Χανιά: Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την ανάδειξη χώρων πολιτισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για έργα πολιτισμού και περιβάλλοντος με ιδιαίτερα σημαντικό αποτύπωμα για την πόλη των Χανίων υπογράμμισε o κ. Αρναουτάκης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση και ανάδειξη δύο εμβληματικών κτιρίων της πόλης των Χανίων και του χώρου της Ανατολικής Τάφρου στην παλιά πόλη, καθώς σήμερα υπογράφηκαν από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση των μελετών που απαιτούνται.

Ο προϋπολογισμός για την εκπόνηση των μελετών είναι 1,8 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την αποκατάσταση, ανάδειξη και επανάχρηση ως χώρων πολιτισμού της Βίλλας Πολεογεώργη, της Βίλλας Σβαρτς και του συνόλου της έκτασης που καταλαμβάνει η Ανατολική Τάφρος.

Η υπογραφή των αποφάσεων έγινε παρουσία του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη συνεργασία του δήμου και της περιφέρειας επεσήμανε ότι μέσα στο 2022 θα εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης και θα υπάρξει η τελική χρηματοδότηση για την εκτέλεση και των τριών έργων, τα οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντικά για την πόλη των Χανίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί τις μελέτες για τα τρία έργα, προαναγγέλοντας πως μετά την εκπόνηση των μελετών θα προχωρήσει και στη χρηματοδότηση για την εκτέλεση των έργων που απαιτούνται. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργα πολιτισμού και περιβάλλοντος με ιδιαίτερα σημαντικό αποτύπωμα για την πόλη των Χανίων.

Εκτός από τη χρηματοδότηση των τριών μελετών, ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε και την απόφαση για χρηματοδότηση ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά έργα αποκατάστασης και οδικής ασφάλειας σε σημεία του οδικού δικτύου στην περιοχή του Ανατολικού Σελίνου.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα υπογραφούν συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν έργα οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News