Απόπειρα διπλής απόδρασης απο το Κατάστημα Κράτησης Χανίων 

Κρήτη
Απόπειρα διπλής απόδρασης απο το Κατάστημα Κράτησης Χανίων 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο κρατούμενοι σκόπευαν να αποδράσουν με αυτοσχέδια σκοινιά απο σεντόνια - Τους αντιλήφθηκε ο διευθυντής του Καταστήματος ο οποίος σε συνεργασία με σωφρονιστικούς υπαλλήλους απέτρεψε την πιθανή απόδραση

Με αυτοσχέδια σκοινιά από σεντόνια σκόπευαν να αποδράσουν από το κατάστημα κράτησης Χανίων ένας 30χρονος Αλγερινός κι ένας 39χρονος Πακιστανός. Το σχέδιο των κρατουμένων αντιλήφθηκε εγκαίρως ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Γιώργος Κονταξάκης ο οποίος σε συνεργασία με σωφρονιστικούς υπαλλήλους απέτρεψε την πιθανή απόδραση.  

To σχέδιο των δύο αλλοδαπών κρατουμένων του καταστήματος κράτησης Χανίων θύμιζε ταινία, όμως αποδείχτηκε αδύνατο να το υλοποιήσουν. Oι δύο κρατούμενοι, με τα αυτοσχέδια σκοινιά από σεντόνια και αφού είχαν βγάλει μέρος του μεταλλικού πλέγματος που υπάρχει στο προαύλιο ,θα επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν στην ταράτσα κι από εκεί να βρεθούν στη νεκρή ζώνη μεταξύ του κτηρίου και του εξωτερικού μαντρότοιχου.  

Ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Γιώργος Κονταξάκης ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε το σχέδιο τους  και σε συνεργασία με σωφρονιστικούς υπαλλήλους απέτρεψε την απόδραση. Οι ενέργειες που έγιναν ήταν συντονισμένες, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κελί των αλλοδαπών όπου βρέθηκαν τα αυτοσχέδια σκοινιά.  

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν η μοναδική απόπειρα που γίνεται αντιληπτή εγκαίρως από την διοίκηση και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του καταστήματος κράτησης Χανίων.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News