Σητεία: Οι μηχανικοί στις επάλξεις για το έργο του ΒΟΑΚ

Κρήτη
Σητεία: Οι μηχανικοί στις επάλξεις για το έργο του ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκοπό την έμπρακτη εξασφάλιση της κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου και στο ανατολικό άκρο της Κρήτης

Σταθερά στις επάλξεις του αγώνα, με σκοπό την έμπρακτη εξασφάλιση της κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου και στο ανατολικό άκρο της Κρήτης, παραμένουν οι μηχανικοί στη Σητεία, που συνεχίζουν τις επαφές και τις πιέσεις με εμπλεκόμενους φορείς σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Στην κατεύθυνση ακριβώς αυτή, ο Επιστημονικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μηχανικών Σητείας και η Μόνιμη Επιτροπή Σητείας ΤΕΕ/ΤΑΚ συζήτησαν τις προάλλες με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τη διοργάνωση ημερίδας του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τα τμήματα του ΒΟΑΚ εντός του νομού Λασιθίου και συμφωνήθηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει με τη συμμετοχή του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στη Σητεία άμεσα.

Πριν μερικές ημέρες οι μηχανικοί της Σητείας επισκέφτηκαν τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και του έθεσαν πρωτεύοντα θέματα της περιοχής της Σητείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο περιφερειάρχης συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο ο νέος ΒΟΑΚ να φτάσει έως τη Σητεία και ότι πρέπει να εξευρεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για τα τμήματα του νομού Λασιθίου μετά τον Άγιο Νικόλαο. Διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα ζητήσει την άμεση υπογραφή των συμβάσεων των επιλεγμένων τεχνικών συμβούλων, που θα ολοκληρώσουν τις υπολειπόμενες μελέτες, και ότι θα χρηματοδοτήσει ό,τι άλλο τυχόν χρειαστεί, προκειμένου να δημοπρατηθούν τα τμήματα από τον Άγιο Νικόλαο έως τη Σητεία το συντομότερο δυνατόν. Επίσης δεν απέκλεισε τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης στη μερική χρηματοδότηση της κατασκευής των παραπάνω τμημάτων του νέου ΒΟΑΚ (Άγιος Νικόλαος έως Σητεία), σύμφωνα με παλαιότερη πρότασή του, μεριμνώντας ταυτοχρόνως για την υποβοήθηση της ένταξής των στο ΕΣΠΑ, στις δημόσιες επενδύσεις ή και σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επίσης, δεδομένου ότι τμήμα 2,5 χιλιομέτρων του ΝΟΑΚ στα Πιλαλήματα Μακρύ Γιαλού και η ανατολική παράκαμψη της Σητείας έχουν πλέον ολοκληρωμένες μελέτες και συνεπώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να κατασκευαστούν άμεσα, ενημέρωσε ότι θα δημοπρατηθούν από την Περιφέρεια εντός του 2022. Το πρώτο κατά το πρώτο τρίμηνο και το δεύτερο κατά τα τέλη του 2022 ή το αργότερο αρχές του 2023. Επίσης, προγραμματίζεται η άμεση ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης του υπόλοιπου επαρχιακού δρόμου, από τη Σητεία έως τον Μακρύ Γιαλό και εν συνεχεία η κατασκευή του».

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News