Κρήτη

Εορταστικό ωράριο: Τι ισχύει για την παραμονή Χριστουγέννων στην Κρήτη

Αναλυτικά το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο

Σε εορταστικό κλίμα εισέρχονται τα καταστήματα και στην Κρήτη. Σήμερα, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν κανονικά, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.. Μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα κλείσουν μια ώρα νωρίτερα, στις 8 μ.μ.

Το εορταστικό ωράριο εμπορικών καταστημάτων στην Κρήτη:

Την ίδια ώρα, τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον εν μέσω πανδημίας, εντείνουν την προσοχή των υπευθύνων στην εστίαση που δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν τον κόσμο στα μαγαζιά τους τις γιορτινές αυτές ημέρες με ασφάλεια.

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά του Ηρακλείου μετρώντας αντίστροφα για τις εορτές των Χριστουγέννων. Ουρές σχηματίστηκαν έξω από πολλά μαγαζιά αλλά και αλυσίδες ρούχων και παπουτσιών, με τους περισσότερους να δράττουν της ευκαιρίας, των διευρυμένων ωραρίων που είναι σε ισχύ για τα ψώνια και τα δώρα της τελευταίας στιγμής.

Το γιορτινό κλίμα της πόλης ενισχύουν οι Χριστουγεννιάτικες μελωδίες που ακούγονται παντού. Η αγοραστική κίνηση είναι, αναμενόμενα, εμφανώς αυξημένη με τους περισσότερους να επιλέγουν οικονομικές λύσεις για τα ψώνια τους.

Την ίδια στιγμή, ο Γολγοθάς της Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων φαίνεται να μην έχει τέλος. Με αφορμή τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν, η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον τη περίοδο των εορταστικών ημερών,  οι καταστηματάρχες στην εστίαση δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν τον κόσμο με ασφάλεια και όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα σε μία προσπάθεια να εξυπηρετήσουν και να  ευχαριστήσουν όλους ανεξαιρέτως, με όσα μέσα διαθέτουν. Την αναγκαιότητα αυτή ενισχύει και η ακύρωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως τα νέα μέτρα που προβλέπουν χρήση μάσκας παντού και αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους  έρχονται ξανά να αλλάξουν την καθημερινότητα μας εν μέσω των εορτών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια