Καιρός - Χριστούγεννα: Ηλιοφάνεια, νοτιοδυτικοί άνεμοι και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Κρήτη
Καιρός - Χριστούγεννα: Ηλιοφάνεια, νοτιοδυτικοί άνεμοι και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιθανή αλλαγή από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας λόγω βαρομετρικού χαμηλού

Με ηλιοφάνεια φαίνεται πως θα να κάνουν Χριστούγεννα οι Κρητικοί ενώ μικρή άνοδο αναμένεται να καταγράψει και ο υδράργυρος ευνοώντας τα ψώνια και τις βόλτες στη γιορτινή αγορά. Το σκηνικό προβλέπεται να διατηρηθεί ως  τα μέσα της επόμενης εβδομάδας οπότε ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό είναι πιθανό να επηρεάσει την Κρήτη.

Ειδικότερα, παραμονή Χριστουγέννων αύριο και οι Κρητικοί θα μπορούν να κάνουν τα καθιερωμένα τους ψώνια με τον καιρό να είναι σύμμαχος τους. Το βροχερό σκηνικό υποχωρεί και παρότι το κρύο παραμένει, οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για να κινηθεί η γιορτινή αγορά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανόλη Λέκκα, ανήμερα των Χριστουγέννων θα επικρατεί ηλιοφάνεια και μόνο κατά τόπους θα αναπτυχθούν νεφώσεις . Οι άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν ασθενείς.  Με τον ίδιο να σημειώνει:

«Οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι σε καλά επίπεδα με τις ελάχιστες τιμές στις αστικές περιοχές να ανεβαίνουν και οι μέγιστες να είναι κοντά στους 16 βαθμούς». 

Αρκετά πάνω από τα σημερινά επίπεδα θα ανέβει ο υδράργυρος στα νότια όπου θα φτάσει τους 18 βαθμούς.  Στις παράκτιες περιοχές θα κυμανθεί από 10 – 12 βαθμούς, στις Ανατολικές από 14 – 16 βαθμούς Κελσίου ενώ τσουχτερό θα είναι το κρύο στην ενδοχώρα και στα ορεινά της Κρήτης που η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να ανέβει πάνω από τους 5 βαθμούς. Έτσι όσοι έχουν επιλέξει να κάνουν Χριστούγεννα σε ορεινούς προορισμούς θα απολαύσουν σίγουρα το χιονισμένο τοπίο με απόλυτα χειμερινό καιρό.  

Η επόμενη εβδομάδα δεν επιφυλάσσει ιδιαίτερες αλλαγές στον καιρό παρά τις πρόσκαιρες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τόπους. Βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί δυτικά της Κρήτης δεν προβλέπεται να επηρεάσει το νησί μέχρι και την Τετάρτη οπότε και είναι πιθανή η μεταβολή. 

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News