Κρήτη

Φράγματα - Κρήτη: Τι έδειξαν οι αυτοψίες για τη ρύπανση στις εκβολές Αποσελέμη και Ίνι

Φωτίστηκαν τα αίτια της μόλυνσης στις εκβολές του Αποσελέμη στην παραλία της Ανάληψης - Διπλή η πηγή του κακού για τα μαύρα νερά στο μικρό φράγμα Ινίου - Πού οφείλεται η μόλυνση

Στα αστικά λύματα και μπάζα αποδίδεται η μόλυνση που υπήρξε πριν λίγες μέρες στις εκβολές του Αποσελέμη στην παραλία της Ανάληψης Χερσονήσου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των αναλύσεων που έχει πλέον στη διάθεση της, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για τον ύποπτο υπόγειο αγωγό που καταλήγει στον υγροβιότοπο.

Όπως διευκρινίζει σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Ξυλούρης αστικά λύματα και μπάζα μόλυναν τον υγρότοπο και δημιούργησαν τις απαράδεκτες αυτές εικόνες υποβάθμισης του περιβάλλοντος.  

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών μπαίνει και ένας υπόγειος αγωγός ο οποίος καταλήγει στις εκβολές του Αποσελέμη, ενώ για το μαύρο νερό στο μικρό αρδευτικό Φράγμα Ινίου, η ρύπανση προήλθε από αστικά λύματα και λιγότερο από κατσίγαρο, με τους ελέγχους ωστόσο να συνεχίζονται στα ελαιουργεία της ευρύτερης περιοχής.

Με στόχο να βάλουν φρένο σε αντίστοιχα περιβαλλοντικά εγκλήματα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος σχεδιάζει από το νέο έτος διάφορες ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Γεωργίας Μακάκη, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια