Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη

Κρήτη
Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική αύξηση εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού καταγράφηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου στα εμβολιαστικά κέντρα της Κρήτης, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του Νοεμβρίου

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πολιτών της Κρήτης στην «Γιορτή Υγείας – White Weekend» που διοργανώθηκε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, από την 7η ΥΠΕ,  για τον εμβολιασμό πολιτών χωρίς ραντεβού σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

Συνολικά, αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω, που επέλεξαν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer στα τέσσερα επιλεγμένα σημεία της Κρήτης, ήταν 2.304.

Η κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα του νησιού:

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

  • 534 Ηράκλειο
  • 256 Χανιά
  • 174 Ρέθυμνο
  • 144 Άγιος Νικόλαος

Σύνολο 1.108

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

  • 564 Ηράκλειο
  • 248 Χανιά
  • 186 Ρέθυμνο
  • 198 Άγιος Νικόλαος

Σύνολο 1196

Διαβάστε ακόμη

⇒Κορωνοϊός: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς στην Κρήτη

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις εξής περιοχές:

  • Ηράκλειο, στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην Πλατεία Ελευθερίας
  • Χανιά, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, είσοδος από Νεώρια
  • Ρέθυμνο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Τούρκικο)
  • Άγιος Νικόλαος, στην Κεντρική Πλατεία

Η επιτυχία της εν λόγω δράσης από την 7η ΥΠΕ, ενδεχομένως οδηγήσει στην επανάληψη της μελλοντικά.

Σημαντική αύξηση εμβολιασμών στην Κρήτη τον Δεκέμβριο

Σημαντική αύξηση εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ για το πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2021, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στα εμβολιαστικά κέντρα της Κρήτης χορηγήθηκαν συνολικά 72.025 δόσεις εμβολίων το πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου, ενώ το διάστημα 1-15 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν 29.938 εμβολιασμοί με όλες τις δόσεις.

Εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στην Κρήτη

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν με καθυστέρηση λίγων ημέρων σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στην Κρήτη.

Τα ραντεβού μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου έχουν ήδη εξαντληθεί στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων να είναι περιορισμένη, μέχρι τη δοθείσα χρονική στιγμή. Η μεγάλη ανταπόκριση στους εμβολιασμούς των παιδιών 5-11 ετών, με τα ραντεβού να φτάνουν περίπου τα 400 ημερησίως, επεξηγεί και την προαναφερθείσα περιορισμένη διάθεση εμβολίων.

Από τον Ιανουάριο, αναμένεται να διενεργούν εμβολιασμούς στα παιδιά και οι ιδιώτες παιδίατροι. Οι ιδιώτες γιατροί θα πρέπει να προχωρήσουν σε ομαδοποίηση των ραντεβού τους, μιας και τα φιαλίδια του παιδικού εμβολίου είναι διαφορετικά από εκείνα των ενηλίκων.

Σε αυτά περιέχονται 10 δόσεις κι επί της ουσίας, ο παιδίατρος θα πρέπει να δεσμεύσει μία ολόκληρη εργάσιμη ημέρα αποκλειστικά για τον εμβολιασμό.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη επεσήμανε πως ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε επτά νοσοκομεία της Κρήτης, στα παιδικά εμβολιαστικά κέντρα. Είναι σημαντικό να προσέλθουν οι γονείς με τα παιδιά, ακόμη και εκείνοι που έχουν φόβους και ανησυχία προκειμένου να πειστούν και να εμβολιαστούν».

Επτά οι εμβολιαστικές γραμμές σε επτά νοσοκομεία του νησιού

Σε πρώτη φάση, οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο ΠΑΓΝΗ, στο Βενιζέλειο καθώς και στα νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, πλην της Νεάπολης.

O εμβολιασμός προς το παρόν θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί, εκτός από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου λόγω αυξημένης κίνησης θα λειτουργήσει Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο πρωί.

Στον παιδίατρο, εκτός από τα παιδιά, θα μπορούν να εμβολιάζονται και οι γονείς

Την ίδια ώρα δρομολογείται και η ένταξη των ιδιωτών παιδιάτρων στη διαδικασία του εμβολισμού, που όπως εξηγούν οι επαΐοντες, με βάση την εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί με τα παιδιά που παρακολουθούν και τους γονείς τους, θα βοηθούσε σημαντικά στην αύξηση του ρεύματος.

Επάρκεια εμβολίων στο νησί για τα παιδιά από τις αρχές του 2022

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Χάρης Βαβουρανάκης, δήλωσε πως από τις αρχές του 2022 θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων για τα παιδιά και μέχρι τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η συμμετοχή των παιδιάτρων. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι μαζί με τα παιδιά μπορούν να εμβολιαστούν και οι γονείς στον παιδίατρο, κερδίζοντας έτσι κρίσιμο χρόνο».

https://www.youtube.com/watch?v=E-Wu10MV8GQ?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News