Κούλες: Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας - Διαλύθηκαν τμήματα του νέου ασφαλτοτάπητα (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Κούλες: Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας - Διαλύθηκαν τμήματα του νέου ασφαλτοτάπητα (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε αναμένεται να δοθεί οριστική λύση με το έργο της θωράκισης του προσήνεμου μόλου του λιμένα Ηρακλείου - Τι αναφέρουν φορείς και πολίτες

Απίστευτες εικόνες καταστροφής σημειώθηκαν στο νέο ασφαλτοτάπητα στον βόρειο λιμενοβραχίονα στο ύψος του Φρουρίου Κούλε, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη.

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» διέλυσε τμήματα του ασφαλτοτάπητα, με τα κομμάτια να μεταφέρονται από τον έντονο κυματισμό αρκετά μέτρα μακριά.

Σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, ο νέος ασφαλτοτάπητας διαλύθηκε ενώ γλίτωσε από τη μανία της φύσης το υπόλοιπο τμήμα.

Πρόκειται μάλιστα για ένα έργο που παραδόθηκε πριν από δύο μήνες στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εικόνας του λιμανιού, με τους δημότες που απολάμβαναν μέχρι την Παρασκευή τη βόλτα τους χωρίς λακκούβες και κινδύνους τραυματισμούς στο επίμαχο σημείο, ωστόσο ο νέος ασφαλτοτάπητας δεν άντεξε στο ύψος του Κούλε.

Πριν λίγους μήνες, πεζοί κινδύνευαν από τις λακκούβες και τώρα από το «βομβαρδισμένο» τοπίο που έφερε η κακοκαιρία.

Το σκηνικό καταστροφής αντικρίζουν δημότες, οι οποίοι αναφέρονται στην υψηλής έντασης κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών ενώ ορισμένοι αφήνουν αιχμές για κακοτεχνίες.

«Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τα στοιχεία της φύσης» υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV.

Δημότες και επισκέπτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν διασχίζουν το επίμαχο τμήμα, με τον Γιάννη Βαρβαβά να δηλώνει ότι θα προχωρήσουν σε εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Οριστική λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δώσει το έργο της θωράκισης του προσήνεμου μόλου του λιμένα Ηρακλείου, το οποίο εντάχθηκε πρόσφατα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « ΚΡΗΤΗ 2014 – 2020» με προϋπολογισμό 1.406.000 ευρώ ( 1.406.110).

Ο βασικός κορμός της θωράκισης θα είναι ύφαλος και θα αποτελείται με τεχνητούς ογκόλιθους, ενώ θα ενισχυθεί η υφιστάμενη θωράκιση με φυσικούς ογκόλιθους.  Όπως εκτιμά ο Γιάννης Βαρβαβάς, οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2022.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News