Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία στην Κρήτη - Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα (βίντεο)

Κρήτη
Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία στην Κρήτη - Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχωρεί η κακοκαιρία, σήμερα Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά, τα ημιορεινά, καθώς και εσωτερικά τμήματα της Κρήτης

Υποχωρεί το βαρομετρικό χαμηλό, από σήμερα Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου καθώς ολοκλήρωσε τον κύκλο του αυτό ωστόσο που θα μείνει θα είναι το κρύο και πιο συγκεκριμένα οι χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, σήμερα, αναμένονται μόνο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Νωρίς το πρωί επίσης, θα χιονίσει στα ορεινά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη, αναμένονται και καλές θερμοκρασίες στην Κρήτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.  

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από τα μέσα της εβδομάδας όπως χαρακτηριστικά είπε, μπαίνουμε σε άλλη τροχιά, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά, αναμένεται να προκαλέσει αλλαγή στην τάση των ανέμων, οι οποίοι θα στραφούν σε νότιους.

Καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες και τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική αύξηση, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά έως 6 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και από το απόγευμα λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τη νύχτα λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News