«Αντιθέσεις»: Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης (βίντεο)

Κρήτη
«Αντιθέσεις»: Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρές επιπτώσεις και αλυσιδωτές επιδράσεις στη ζωή δισεκατομμυρίων νοικοκυριών έχει η ενεργειακή κρίση η οποία πλήττει την υφήλιο όπως τόνισαν καθηγητές και ερευνητές που μίλησαν στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Αντιθέσεις» και τον Γιώργο Σαχίνη, το βράδυ της Παρασκευής, 17 Δεκεμβρίου

«Βαρύς» θα είναι ο χειμώνας για δισεκατομμύρια νοικοκυριά που θα πληρώσουν ακριβά την ενεργειακή κρίση. Καθηγητές και ερευνητές μίλησαν στην εκπομπή «Αντιθέσεις» για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή μας η ενεργειακή φτώχεια.

Πολλά ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν για το γεγονός ότι η Ελλάδα ακόμη δεν έχει αξιοποιήσει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων επιλέγοντας να πληρώνει ακριβά το φυσικό αέριο, ενώ εξήγηση δόθηκε στην επιμονή να εγκαταλειφθεί ο λιγνίτης.

Παράλληλα, το ερώτημα που τέθηκε ήταν αν η «πράσινη ανάπτυξη» αποτελεί πρόκληση ή παγίδα για το μέλλον.

Διαβάστε επίσης ⇒ Β. Λύκος: Ενεργειακή κρίση και φτώχεια και ενεργειακή αυτονομία

Στην εκπομπή συμμετείχαν ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κωνσταντίνος Μελάς, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, ο διδάκτορας στη σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ερευνητής στου τομείς βιώσιμης αξιοποίησης των ορυκτών πόρων, Σωτήρης Καμενόπουλος, ο χημικός μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάννης, Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, Ηλίας Κονοφάγος, ο δρ μηχανικός μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Κολοβός, ο οικονομέτρης – αναλυτικής Γιώργος Αδάλης, ο βιολόγος – Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος, ο μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος, μηχανικός,  τ. Καθηγητής Εφαρμογών στο τ.  ΤΕΙ , ερευνητής θεμάτων «Κλιματικής Αλλαγής» Δημήτρης Πουλής.

Παρακολουθήστε την εκπομπή που προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου από το κανάλι της ΚΡΗΤΗ ΤV: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News