Κρήτη

Ορθόδοξος Λόγος: Μια εκπομπή αφιερωμένη στα Χριστούγεννα

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, ώρες 16:30-17:20

Ο Μονογενής Υιός του Θεού, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, κατέβηκε από τον ουρανό στη γη, έλαβε την ίδια με εμάς ανθρώπινη φύση και γεννήθηκε από την Αγία Θεοτόκο.

Η ορθόδοξη υμνολογία των Χριστουγέννων μας καλεί "Χριστός επί γής, υψώθητε", δηλαδή Ο Χριστός ήλθε στην γή, ανυψωθείτε (από όποια πάθη ή λάθη ή δυσκολίες σας τραβούν προς τα κάτω)….", φανερώνοντας το μέγα μυστήριο της θείας ενανθρωπήσεως.

Η γέννηση του Χριστού αποδεικνύει την ένωση στο πρόσωπό Του, κατά παράδοξο για εμάς τρόπο, των δύο φύσεων Του, της Θείας και της Ανθρώπινης. Επιπλέον, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της αγάπης του Χριστού στον Άνθρωπο. Ο Άνθρωπος χαίρεται και πανηγυρίζει για την έλευση του Χριστού στον κόσμο. Στέκεται με δέος μπροστά σε αυτό το μέγα γεγονός, στο οποίο βασίζεται η σωτηρία του.

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στα Χριστούγεννα, στη σημασία της εορτής, στο βαθύτερο νόημα της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου για τον σημερινό χριστιανό, για τον σημερινό άνθρωπο.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, ώρες 16:30-17:20.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια