Κρήτη

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί» - Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (βίντεο)

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί» είναι το μήνυμα που στοχεύει να περάσει η ΥΠΕ της Κρήτης μέσα από μία βιωματική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

«Τα όνειρα είναι για όλους», μας επισημαίνει η ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Όπως σε όλη την Κρήτη έτσι και στο Ηράκλειο, η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ενημερωτικές δράσεις, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να μπορέσουν να ακούσουν τη φωνή των ατόμων με αναπηρία, με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος το οποίο είναι πιο δεκτικό και σέβεται τη διαφορετικότητα.

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί» είναι το μήνυμα που στοχεύει να περάσει η ΥΠΕ της Κρήτης μέσα από μία βιωματική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Τονίζοντας πως «η αναπηρία είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος» η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο να αντιληφθούν μικροί και μεγάλοι τις δυσκολίες που μπορεί να ενέχει μία καθημερινότητα διαφορετική από αυτή που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ως δεδομένη.

Με τον αριθμό των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα να υπολογίζεται γύρω στο ένα εκατομμύριο, κάθε χρόνο η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μία ευκαιρία για την κοινωνία να εστιάσει στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων αυτών, κάνοντας ένα βήμα προς τη διαφορά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια