Ηράκλειο: «Πρεμιέρα» για τους εμβολιασμούς χωρίς ραντεβού - Πού θα γίνουν αύριο - Τι να προσέξουν οι πολίτες (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: «Πρεμιέρα» για τους εμβολιασμούς χωρίς ραντεβού - Πού θα γίνουν αύριο - Τι να προσέξουν οι πολίτες (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επίσημη πρώτη» και για τους εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών στην Κρήτη - Επάρκεια εμβολίων στο νησί από τις αρχές του 2022 - Στον παιδίατρο, εκτός από τα παιδιά, θα μπορούν να εμβολιάζονται και οι γονείς

«Πρεμιέρα» σήμερα, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, χωρίς ραντεβού, στην Πλατεία Ελευθερίας αλλά και σε σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους σε όλη την Κρήτη.

Στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Ηρακλείου, περίπου 100 πολίτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό από την έναρξη της δράσης, με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Στον χώρο βρέθηκαν αρκετοί πολίτες όλων των ηλικιών, που έσπευσαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες να εμβολιαστούν.

Τονίζεται πως σε περίπτωση που κάποιος έχει κλείσει προγραμματισμένο ραντεβού, σε οποιοδήποτε εμβολιαστικό κέντρο οφείλει αρχικά να το ακυρώσει, είτε ηλεκτρονικά είτε σε κάποιο φαρμακείο και έπειτα να μεταβεί σε κάποιο από τα ανοιχτά εμβολιαστικά κέντρα της 7ης ΥΠΕ.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, αναφέρθηκε στην αξία της δράσης που πραγματοποιείται σε τέσσερις πόλεις της Κρήτης, ενώ απεύθυνε θερμή παράκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε ακύρωση του ραντεβού τους, αν έχουν κλείσει σε άλλο εμβολιαστικό κέντρο, προκειμένου να μπορέσουν να εμβολιαστούν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, τόνισε πως ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την εξαιρετική πρωτοβουλία της 7ης ΥΠΕ να στήσει εμβολιαστικά κέντρα και στις τέσσερις πρωτεύουσες νομών της Κρήτης ώστε οι πολίτες να εμβολιάζονται χωρίς ραντεβού.

«Στο Ηράκλειο επιλέξαμε να στήσουμε το εμβολιαστικό κέντρο στο “Χριστουγεννιάτικο Κάστρο”, ώστε ο κόσμος να συνδυάσει κάτι ευχάριστο, όπως η βόλτα στην στολισμένη Πλατεία Ελευθερίας , με τους εμβολιασμούς. Βλέπουμε ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Καλούμε όλους τους πολίτες που θέλουν να ξεκινήσουν ή να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους να έρθουν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 στην Πλατεία. Το εμβόλιο σώζει ζωές, είναι το σημαντικότερο όπλο μας απέναντι στην πανδημία και ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε ασφαλείς γιορτές, με τους ανθρώπους που αγαπάμε», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προώθησης του Εθνικού Εμβολιαστικού Προγράμματος κατά της νόσου Covid-19 του Υπουργείου Υγείας και θα υλοποιηθούν από τις 11:00 π.μ έως τις 19:00 μ.μ. το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, με την πολύτιμη συνεργασία των αντίστοιχων Δήμων, των Υγειονομικών των Μονάδων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και του ΕΚΑΒ.

Οι εμβολιασμοί αφορούν πολίτες από ηλικίας 12 ετών και άνω και θα πραγματοποιούνται με το εμβόλιο της Pfizer.

Παράλληλα, με σύνθημα «Όλοι Διαφορετικοί, όλοι Μοναδικοί» - «Αλλά - Ζούμε Μαζί», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες της Δημόσιας Υγείας-Κοινοτικής Νοσηλευτικής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, θα πραγματοποιήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης και προσομοίωσης για την αναπηρία. Στόχος, η εξοικείωση μικρών και μεγάλων με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία.

Τα σημεία:

  • Ηράκλειο, στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην Πλατεία Ελευθερίας
  • Χανιά, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, είσοδος από Νεώρια
  • Ρέθυμνο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Τούρκικο)
  • Άγιος Νικόλαος, στην Κεντρική Πλατεία

«Επίσημη πρώτη» και στον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών για την Κρήτη

Σήμερα, ξεκίνησαν με καθυστέρηση λίγων ημέρων σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στην Κρήτη.

Τα ραντεβού μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου έχουν ήδη εξαντληθεί στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων να είναι περιορισμένη, μέχρι τη δοθείσα χρονική στιγμή. Η μεγάλη ανταπόκριση στους εμβολιασμούς των παιδιών 5-11 ετών, με τα ραντεβού να φτάνουν περίπου τα 400 ημερησίως, επεξηγεί και την προαναφερθείσα περιορισμένη διάθεση εμβολίων. 

Από τον Ιανουάριο, αναμένεται να διενεργούν εμβολιασμούς στα παιδιά και οι ιδιώτες παιδίατροι. Οι ιδιώτες γιατροί θα πρέπει να προχωρήσουν σε ομαδοποίηση των ραντεβού τους, μιας και τα φιαλίδια του παιδικού εμβολίου είναι διαφορετικά από εκείνα των ενηλίκων.

Σε αυτά περιέχονται 10 δόσεις κι επί της ουσίας, ο παιδίατρος θα πρέπει να δεσμεύσει μία ολόκληρη εργάσιμη ημέρα αποκλειστικά για τον εμβολιασμό.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη επεσήμανε πως ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι σε επτά νοσοκομεία της Κρήτης, στα παιδικά εμβολιαστικά κέντρα. Είναι σημαντικό να προσέλθουν οι γονείς με τα παιδιά, ακόμη και εκείνοι που έχουν φόβους και ανησυχία προκειμένου να πειστούν και να εμβολιαστούν».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Χάρης Βαβουρανάκης, δήλωσε πως από τις αρχές του 2022 θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων για τα παιδιά και μέχρι τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η συμμετοχή των παιδιάτρων. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι μαζί με τα παιδιά μπορούν να εμβολιαστούν και οι γονείς στον παιδίατρο, κερδίζοντας έτσι κρίσιμο χρόνο».

https://www.youtube.com/watch?v=E-Wu10MV8GQ?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα  13 Δεκεμβρίου,  άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού του εμβολιασμού των παιδιών 5-11 ετών, ενώ ταυτόχρονα κατέφτασαν στη χώρα μας οι πρώτες 60.000 δόσεις των παιδικών εμβολίων.

Επτά οι εμβολιαστικές γραμμές σε επτά νοσοκομεία του νησιού

Σε πρώτη φάση, οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο ΠΑΓΝΗ, στο Βενιζέλειο καθώς και στα νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, πλην της Νεάπολης. 

O εμβολιασμός προς το παρόν θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί, εκτός από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου λόγω αυξημένης κίνησης θα λειτουργήσει Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο πρωί.

Λ. Βαμβακάς για φαρμακοποιό στο Ηράκλειο: «Σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν θα δείξουμε καμία ανοχή»

Υπενθυμίζεται πως για την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του 62χρονου φαρμακοποιού ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από την παραπομπή του με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ο φαρμακοποιός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της έκδοσης ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, τόνισε πως «δυστυχώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι πάντα υπάρχουν άνθρωποι που παραβιάζουν τα δεδομένα, όμως σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν θα δείξουμε καμία ανοχή. Είμαστε ξεκάθαροι, θα φτάσουμε μέχρι τέλους».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News