Ηράκλειο: Σοβαρά προβλήματα στην οδό Καρδίτση, λόγω έλλειψης φρεατίων (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σοβαρά προβλήματα στην οδό Καρδίτση, λόγω έλλειψης φρεατίων (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζει η οδός Ιωάννη Καρδίτση στο Ηράκλειο, λόγω έλλειψης φρεατίων των όμβριων υδάτων

Ενημέρωσε τον Ιούνιο, ήλεγξαν τον Αύγουστο κι έκτοτε... εκπονούν το σχέδιο λύσης του προβλήματος, και βασικά αγνοούνται. Η ιστορία ενός πολίτη του δήμου Ηρακλείου και αναγνώστη της εφημερίδας «ΝΚ» είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στις υπηρεσίες.

Ο ίδιος είναι κάτοικος της οδού Ιωάννη Καρδίτση στον Άγιο Ιωάννη, στο Ηράκλειο. Έξω από το 56ο Δημοτικό Σχολείο, σε αδιέξοδο δρόμο στο καμένο κομμάτι του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάθε που βρέχει τα νερά λιμνάζουν λόγω έλλειψης φρεατίων των όμβριων υδάτων. Εκατοντάδες παιδιά στο σχολείο, δηλαδή, και οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να τσαλαβουτούν στα νερά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ίδια την υγεία τους και τη σωματική ακεραιότητά τους.\

Ο κ. Μ.Π. λοιπόν (τα στοιχεία του στη διάθεση κάθε επίσημου φορέα), που δεν έχει ίδιο όφελος καθώς ο ίδιος δεν έχει παιδί στο συγκεκριμένο σχολείο, έχοντας εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια, ενημέρωσε ήδη από τον Ιούνιο τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου με email για την κατάσταση, ζητώντας τους να βρεθεί μια λύση πριν πιάσουν οι βροχές. Επειδή απάντηση δεν πήρε καμία, επαναπροώθησε το email και άρχισε τις τηλεφωνικές οχλήσεις.

Κατάφερε μάλιστα να βρει και τους προϊσταμένους των αρμόδιων τμημάτων κι όταν είδε ένα κλιμάκιο του Δήμου να φτάνει για αυτοψία στον χώρο στα τέλη Αυγούστου, αναθάρρησε πιστεύοντας πως θα βρεθεί λύση. Από τα τέλη Αυγούστου και μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει εμφανιστεί, και μάλιστα σε κάθε νέα τηλεφωνική όχληση η απάντηση είναι πως θα γίνει παρέμβαση... την επόμενη εβδομάδα.

(κεντρική φωτογραφία αρχείου: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News