Ηράκλειο: Η ψυχική θωράκιση των παιδιών με φόντο τις φυσικές καταστροφές

Κρήτη
Ηράκλειο: Η ψυχική θωράκιση των παιδιών με φόντο τις φυσικές καταστροφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια, Δημοτική Αστυνομία και ΔΕΠΑΝΑΛ στη μάχη για τη θωράκιση της ψυχικής υγείας των παιδιών

Με επίκεντρο τις φυσικές καταστροφές που η χώρα βιώνει τους τελευταίους μήνες τόσο με τις πυρκαγιές και τα πλημμυρικά φαινόμενα όσο και με τις έντονες σεισμικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με την προστασία και την ομαλή προσαρμογή των παιδιών μέσα στα στρεσσογόνα περιβάλλοντα ακραίων φυσικών φαινομένων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πολιτικής προστασίας , της δημοτικής αστυνομίας και της ΔΕΠΑΝΑΛ.

Με φόντο και τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό των 6 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι, καθώς και τα έντονα φυσικά φαινόμενα που εκτυλίσσονται ολοένα και πιο συχνά πλέον και στη Κρήτη, φορείς του νησιού και του Ηρακλείου συνέπραξαν σε μια επίκαιρη και απολύτως χρηστική ενημέρωση αναφορικά με τα εργαλεία και τους τρόπους προστασίας των παιδιών κατά τη διάρκεια αυτών των ακραίων φαινομένων αλλά και της αποτελεσματικής διαχείρισης των καταστάσεων πανικού και σοκ που προκαλούνται.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ορθή προετοιμασία των πολιτών στο μέτρο του δυνατού, πριν η οποιαδήποτε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκληθεί καθώς μπορεί αυτό μπορεί να αποβεί σωτήριο, αφού για παράδειγμα σε μία ενδεχόμενη επιχείρηση διάσωσης εάν κάποιος μέσα στα χαλάσματα έχει μαζί του, τον κατάλληλο εξοπλισμό όπως μια σφυρίχτρα βοηθάει εξαιρετικά στον εντοπισμό του.

H ομαλή προσαρμογή των παιδιών στις ξαφνικές αλλαγές που ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωπα στην καθημερινότητα τους από τα ακραία φυσικά φαινόμενα είναι το πρώτο βήμα για τη θωράκιση του ψυχισμού τους, ενδυναμώνοντάς τα παράλληλα, ώστε να βγουν όσο το δυνατόν αλώβητα από αυτήν την περιπέτεια.

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News