Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και στην Κρήτη – Πού θα χιονίσει

Κρήτη
Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και στην Κρήτη – Πού θα χιονίσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για τα επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε αναμένονται οι χιονοπτώσεις

Μεγάλη πτώση στον υδράργυρο 7 με 8 βαθμούς κελσίου αναμένεται για αύριο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου λόγω εισβολής ψυχρών αέριων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, καθώς αναμένεται η έλευση της κακοκαιρίας» Carmel».

Σύμφωνα με το meteo, ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα επηρεάσουν την περιοχή μας και η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει σε ένα 24ωρο περίπου 7-8°C αύριο Σάββατο.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αν. Στερεά και τα νότια νησιωτικά τμήματα, και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Και στην Κρήτη η κακοκαιρία Carmel

Στην Κρήτη αναμένονται σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, η κακοκαιρία «Κάρμελ» θα χτυπήσει και την Κρήτη, καθώς αναμένονται να εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα, ειδικότερα στη βόρεια Κρήτη, τα οποία ωστόσο θα εξασθενήσουν.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επισκεφθεί το νησί

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας «Μες στο Σαββατοκύριακο θα μας επισκεφτεί το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα έχει λίγο πιο έντονα χαρακτηριστικά κυρίως όσον αφορά την πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες θα ενταθούν κυρίως στις πολύ ορεινές ζώνες, δίνοντας ένα καλό αποτύπωμα χιονιού.»

Συνέχισε λέγοντας «Το πρωί ναι μεν οι συνθήκες θα είναι λίγο ήπιες , λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα ξεκινήσουν οι βροχές οι οποίες θα επεκταθούν σε όλο το νησί και στα βόρεια και θα είναι κατά διαστήματα έντονες κυρίως από το μεσημέρι και μετά ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νότια τμήματα του νησιού. 

Πότε αναμένονται χιονοπτώσεις

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν από τις μεσημβρινές προς απογευματινές ώρες ,αρχικά σε μεγάλο υψόμετρο αλλά στην πορεία της ημέρας και ιδιαίτερα το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή το χιόνι αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του και κάτω από τα χίλια μέτρα αλλά σαν μια απλή χιονόπτωση, επισήμανε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.»

Κάτω από τους 5 βαθμούς κελσίου θα πέσει η θερμοκρασία στις ορεινές περιοχές της Κρήτης, σύμφωνα με τον Μανώλη Λέκκα αναφέροντας χαρακτηριστικά «Με τις ελάχιστες τιμές ιδιαίτερα για τις ορεινές ζώνες να πέφτουν κάτω από τους 5 βαθμούς και μάλιστα κοντά στους 0 την Κυριακή ενώ στις υπόλοιπες περιοχές κοντά στους 7-8 βαθμούς κελσίου»

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τις βραδινές ώρες της Κυριακής ενώ από τη Δευτέρα ο καιρός βελτιώνεται με εξασθένηση των ανέμων και υποχώρηση των βροχοπτώσεων. Αυτό που θα διατηρηθεί είναι το κρύο που σε πολλές περιοχές θα είναι τσουχτερό και θα μας συνοδεύσει μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου Ηρακλείου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021. Όπως ενημέρωσε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το νεότερο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) το προσεχές Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021, θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, από το Σάββατο 18 έως και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News