Αρκαλοχώρι: Παλεύουν με τις αντίξοες συνθήκες οι πολίτες - Ακόμη περιμένουν το ρεύμα στους οικίσκους

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Παλεύουν με τις αντίξοες συνθήκες οι πολίτες - Ακόμη περιμένουν το ρεύμα στους οικίσκους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μόνο όπλο τις κουβέρτες και τα χοντρά ρούχα απέναντι στο τσουχτερό κρύο, κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι αναμένουν το ρεύμα στους οικίσκους

Έναν από τους δυσκολότερους χειμώνες της ζωής τους, βιώνουν οι σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου, μακριά από τα σπίτια τους και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Στα χωριά που οι οικίσκοι έχουν τοποθετηθεί, αλλά εκκρεμεί η ηλεκτροδότηση, κάποιοι από τους κάτοικους περνούν τις κρύες μέρες με μία λάμπα και μόνο, όπως θα αναφέρεται στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή από αύριο κιόλας θα δοθεί  πιθανότατα ρεύμα σε Χουμέρι και Σαμπά και ακολουθούν τις επόμενες μέρες οι υπόλοιποι οικισμοί. Στο μεταξύ το Σάββατο μήνυμα ελπίδας θα σταλεί με την  φωταγώγηση ενός αστεριού έξι μέτρων στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που κατέρρευσε το πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου τραυματίζοντας θανάσιμα τον 64χρονο Ιάκωβο Τζαγκαράκη.

Με τις κουβέρτες και τα χοντρά ρούχα να αποτελούν το μοναδικό τρόπο για να ζεσταθούν, περνούν μέχρι στιγμής τον δύσκολο αυτό χειμώνα οικογένειες στους οικίσκους στο Χουμέρι. Η κακοκαιρία ωστόσο που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, έχει αναγκάσει πολλούς από αυτούς να βρουν αλλού καταφύγιο. Μία οικογένεια μάλιστα, γύρισε πάλι στις σκηνές που είχε εγκαταλείψει από καιρό, προκειμένου να βρει ζεστασιά δίπλα σε μία σόμπα που μπορεί και ηλεκτροδοτείται με καλώδιο από το διπλανό κτίριο που στεγάζονται οι τουαλέτες του σχολείου του χωριού. 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να μπει τέλος σε αυτή την περιπέτεια και να δοθεί ρεύμα σε όσους καταυλισμούς έχουν απομείνει εκτός, σύμφωνα με το Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη από σήμερα οι εργασίες της ΔΕΗ σε Χουμέρι και Σαμπά και αναμένεται να έχουν ρεύμα από αύριο κιόλας, ενώ μέχρι τη Δευτέρα υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για τα χωριά Αρχοντικό και Ίνι. 

Στους οικίσκους σε Αρκαλοχώρι και Βόνη τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αφού σε αυτούς υπάρχει ρεύμα και πλέον είναι πλήρως ηλεκτρικά εξοπλισμένοι, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η κακοκαιρία δημιουργεί προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για τις πιο δύσκολες γιορτές για τους σεισμοπαθείς, αφού μιλάμε για οικογένειες που έχουν ξεσπιτωθεί και έχουν αφήσει πίσω τα χωριά τους λαβωμένα. Παράθυρο στο φως είναι ωστόσο το χριστουγεννιάτικο κλίμα με το στολισμό και όλες τις προγραμματισμένες γιορτινές εκδηλώσεις από το Δήμο, με πιο σημαντική την φωταγώγηση του αστεριού στον Προφήτη Ηλία , ώστε το μέρος όπου έχασε τη ζωή του ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης σκορπίζοντας σκοτάδι, να γεμίσει αυτή τη φορά με φως. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News