ΕΡΓΑΝΗ: Ανοίγουν οι δηλώσεις για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης – Ποιους αφορά

Κρήτη
ΕΡΓΑΝΗ: Ανοίγουν οι δηλώσεις για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης – Ποιους αφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η διαδικασία για τις επιχειρήσεις

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων σε πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας και σε σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης.

Αναλυτικά, το Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

Το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο από 17/12/2021 έως και 31/12/2021 για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων, (οι οποίοι είχαν προσληφθεί, μέχρι και την 26η Σεπτεμβρίου 2021), από επιχειρήσεις-εργοδότες, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης που έπληξε ο σεισμός της 27ης.9.2021 και υπέστησαν υλικές ζημιές, όπως αυτές βεβαιώνονται από το Δελτίο Επανελέγχου, με τον οποίο το κτίριο έχει κριθεί επικίνδυνο για χρήση ή προσωρινά ακατάλληλο για χρήση ή από το Δελτίο Ταχείας Αυτοψίας, με το οποίο το κτίριο έχει κριθεί μη κατοικήσιμο ή από το Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου του Yπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για περίοδο αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από 1 έως και 26 Δεκεμβρίου 2021.

Στο έντυπο δήλωσης αναστολής επιλέγουν τη σχετική ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Τέλος, το υπουργείο διευκρινίζει ότι για την υποβολή μονομερών δηλώσεων από εργαζόμενους σε επιχειρήσεις στις ανωτέρω περιοχές, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί με καταγγελία, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News