Κρήτη

Τουρισμός: Πάγωσαν οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022

Σε ότι αφορά τις εορταστικές αποδράσεις, προς το παρόν ακυρώσεις δεν υπάρχουν

Σε σεζόν για γερά νευρά φαίνεται πως εξελίσσεται και η τουριστική χρονιά του 2022. Τα χαμόγελα από το καλό κλίμα που καταγράφονταν το προηγούμενο διάστημα πάγωσαν εξαιτίας  της μετάλλαξης Όμικρον.

Παγωμένες είναι και οι κρατήσεις ενόψει καλοκαιριού με τους φορείς του τουρισμού να κάνουν λόγο για μια δύσκολη χρονιά που και πάλι θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Στα καλά νέα πάντως το γεγονός πως στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης υπάρχει και φέτος  αύξηση στα slots και μάλιστα η αύξηση του αριθμού των αφίξεων και των αναχωρήσεων του αεροδρομίου του Ηρακλείου είναι μεγαλύτερη του 2% από την περσυνή σεζόν.

Σε ότι αφορά τις εορταστικές αποδράσεις, προς το παρόν ακυρώσεις δεν υπάρχουν με τους φορείς του τουρισμού ωστόσο να παραμένουν συγκρατημένοι καθώς τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες μπορούν ανά πάσα ώρα να τινάξουν στον αέρα τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Η μετάλλαξη Όμικρον απέδειξε για άλλη μια φορά πως ο τουρισμός είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων τινάζοντας στον αέρα το καλό κλίμα που είχαν δημιουργήσει μια σειρά από γεγονότα τα μηνύματα από τις διεθνής αγορές ήθελαν τη Κρήτη το καλοκαίρι του 2022 να βουλιάζει από κόσμο!

(φωτογραφία pixabay)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια