Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο στην Κρήτη - Πότε θα φτάσει η «Κάρμελ» στο νησί

Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο στην Κρήτη - Πότε θα φτάσει η «Κάρμελ» στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και πιθανότητα χιονόπτωσης στα ορεινά του νησιού αύριο Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά αναμένονται στην Κρήτη για αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το σημερινό έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, η κακοκαιρία «Κάρμελ» θα χτυπήσει το νησί, ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν ειδικότερα στη βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και της Θράκης.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απόγευματινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 7 και κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει έως τους 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που αργά το απόγευμα θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις βραδινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες όμως τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις απογευματινές ώρες στα 6 και στην κεντρική Μακεδονία στα 7 και πρόσκαιρα στα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος, τις βραδινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Στα νότια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες και πιθανώς στα θαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ .

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις .

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και κατά τόπους 5 μποφόρ ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά στα 6 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια στα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες στα βόρεια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

(φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News