Μαμουλάκης: Ποια είναι τα κριτήρια αποτίμησης της πρώην βάσης Γουρνών

Κρήτη
Μαμουλάκης: Ποια είναι τα κριτήρια αποτίμησης της πρώην βάσης Γουρνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο αποτίμησης της αξίας της πρώην βάσης Γουρνών, ζητάει με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που απευθύνει προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

«Είναι αυτονόητο ότι κάθε διαδικασία παραχώρησης της περιουσίας του Δημοσίου πρέπει χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και επαρκή πληροφόρηση τόσο των τοπικών κοινωνιών όσο και του Κοινοβουλίου και να έχει ως απώτερο στόχο την προστασία του δημοσίου συμφέροντος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στις επανειλημμένες Ερωτήσεις μας, επανερχόμαστε αναδεικνύοντας εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη διαδικασία.».

Με την νέα Ερώτηση, καλείται ο υπεύθυνος Υπουργός να εξηγήσει την προσέγγιση ή/και τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας που θα συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και στην οποία θα εισφέρει την κυριότητα του ακινήτου, καθώς και το εάν θεωρείται εύλογο το τίμημα των 40,2 εκατ. ευρώ. Με την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, ζητείται αντίγραφο των εκτιμήσεων των ανεξάρτητων εκτιμητών, σύμφωνα με τις οποίες τεκμηριώνεται η τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού και η απόφαση επικύρωσης του αποτελέσματος του e-auction, από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News