Ηράκλειο: Σύλληψη φαρμακοποιού για εικονικά αποτελέσματα rapid tests

Κρήτη
Ηράκλειο: Σύλληψη φαρμακοποιού για εικονικά αποτελέσματα rapid tests

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως η αστυνομία κατάφερε τη σύλληψη του φαρμακοποιού

Στη σύλληψη 62χρονου φαρμακοποιού προχώρησαν, στο κέντρο του Ηρακλείου το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έπειτα από καταγγελίες σχετικά με εικονικά αποτελέσματα rapid tests.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από τις καταγγελίες, αστυνομικός πήγε στο φαρμακείο στις 11 το πρωί με προσημειωμένο χαρτονόμισμα αξίας 10 ευρώ προκειμένου να υποβληθεί σε rapid test, με τον φαρμακοποιό στη συνέχεια να ζητά τον ΑΜΚΑ του και να δηλώνει στην πλατφόρμα το εικονικό αρνητικό αποτέλεσμα. Έπειτα, ο φαρμακοποιός εισέπραξε το αντίτιμο διενέργειας του rapid τεστ έδωσε τα ρέστα και οι δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στο κατάστημα και προχώρησαν στην σύλληψη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «εξυπηρέτηση» διενέργειας και δήλωσης του rapid test κόστιζε 7 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, δεν έχει καταγραφεί ακόμη επισήμως η καταγγελία και περιμένουν ενημέρωση από την αστυνομία για το περιστατικό. Ακολούθως, μόλις φτάσει η καταγγελία στον Σύλλογο ο φαρμακοποιός θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό όργανο που θα αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως ξεκαθαρίζεται σε κάθε τόνο πως δεν τίθεται θέμα συζήτησης και ο ίδιος ο σύλλογος δεν θα καλύψει κανένα συνάδελφο που λειτουργεί παρανόμως.

Η προσαγωγή του φαρμακοποιού μετατράπηκε σε σύλληψη στις δυο το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχεται ο υπολογιστής του φαρμακοποιού προκειμένου να εξακριβωθεί η έκταση των «εξυπηρετήσεων» που έκανε αναφορικά με την δήλωση αρνητικών rapid test.

Ο ίδιος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτοφώρου και αντιμετωπίζει κατηγορίες για δυο πλημμελήματα, εκείνο της ψευδούς ιατρικής παρέμβασης αλλά και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News