Κλεμανσώ Φιλιπάκης: Ταξίδι πίσω στον χρόνο με τον εμβληματικό αρχιπλοίαρχο (βίντεο)

Κρήτη
Κλεμανσώ Φιλιπάκης: Ταξίδι πίσω στον χρόνο με τον εμβληματικό αρχιπλοίαρχο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή του θρυλικού Κρητικού, οι σπουδαίες αφηγήσεις του από την Μάχη της Κρήτης, την Αίγυπτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Έχοντας ζήσει απίστευτες καταστάσεις και περιπέτειες, από την Μάχη της Κρήτης, τις πολεμικές επιχειρήσεις σε Αίγυπτο και Β. Αφρική και την απόβαση στη νότιο Γαλλία μέχρι τις περιπέτειες του με την Χούντα και την μυθιστορηματική απόδραση στο εξωτερικό μαζί με επιφανείς Κρήτες πολιτικούς της εποχής εκείνης, ο κορωνοϊός δεν θα μπορούσε  να τον φοβίσει. Γεροστεκούμενος, δυναμικός, αν και συμπληρώνει αισίως 103 χρόνια ζωής, ο απόστρατος αρχιπλοίαρχος Κλεμανσώ Φιλιπάκης, μια ζωντανή ιστορία της Κρήτης, ξετύλιξε στη ΚΡΗΤΗ TV το κουβάρι των αναμνήσεων μιας ζωής γεμάτης από ξεχωριστές συγκινήσεις...

Ειδικότερα, ένας ζωντανός θρύλος της σύγχρονης ιστορίας της Κρήτης και της Ελλάδας, ο απόστρατος αρχιπλοίαρχος Κλεμανσώ Φιλιπάκης μας δέχτηκε εγκάρδια στο «ζεστό» σπιτικό του και μας ταξίδεψε πίσω στον χρόνο  ιστορικών στιγμών και γεγονότων.

Κλείνοντας πια τα 103 χρόνια ,ο ίδιος αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα της αγάπης για την ζωή και δεν διστάζει να δώσει το δικό του μήνυμα εν μέσω της δίνης της πανδημίας.

Μέσα στον αιώνα και κάτι που έχει ήδη διανύσει, ο απόστρατος πλοίαρχος πρόλαβε να τα ζήσει όλα: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Μάχη της Κρήτης, πολεμικές επιχειρήσεις , ναυμαχίες, συναρπαστικά ταξίδια.

Ο μεγάλος κύκλος της δράσης και των συναρπαστικών περιπετειών ανοίγει κατά την Μάχη της Κρήτης , στο πλευρό του αξιωματικού πατέρα του.

Στην μέση Ανατολή ο ίδιος θα γίνει αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού και θα συμμετάσχει στην μεγάλη συμμαχική απόβαση του '44 στη νότια Γαλλία.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ακολούθησαν ο γάμος και τα οικογενειακά χρόνια.

Μαζί με την Χούντα ήρθαν και οι νέες περιπέτειες για τον Κλεμανσώ Φιλιπάκη.

Το εγχείρημα αυτό που δεν στέφθηκε από επιτυχία ήταν η τελευταία μεγάλη περιπέτεια για τον Κλεμανσώ Φιλιπάκη. Πώς πήρε όμως αλήθεια το όνομα αυτό;

Ο πατέρας του  αποφάσισε στη πορεία να του δώσει το όνομα Κλεμανσώ  επειδή ως ... βενιζελικός, έτρεφε τεράστια εκτίμηση  στον άλλοτε πρόεδρο της Γαλλίας Γεώργιο Κλεμανσώ, με τον οποίο είχε στενές σχέσεις ο Βενιζέλος. Μάλιστα ο ίδιος στάθηκε αιτία για να ονομαστεί Κλεμανσώ, προπολεμικά και ένα μικρό αγοράκι στα Ανώγεια!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News