Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση εμπαίζει τους σεισμόπληκτους»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση εμπαίζει τους σεισμόπληκτους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Από τη μία ιδρύει Τ.Α.Ε.Φ.Κ. και από την άλλη το υποστελεχώνει», αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου σε κοινοβουλευτική παρέμβαση

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την υποστελέχωση του Τ.Α.Ε.Φ.Κ. στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας προχώρησαν 13 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Μετά από το αίτημα της τοπικής κοινωνίας σεισμόπληκτων περιοχών του Νομού Ηρακλείου, των Δημάρχων των πληγεισών Δήμων, αλλά και την από 29/10/2021 κοινοβουλευτική μας παρέμβαση για την αναγκαιότητα ίδρυσης Τ.Α.Ε.Φ.Κ, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό εμπλεκόμενων υπηρεσιών και παρακολούθησης του έργου αποκατάστασης αλλά και της άμεσης εξυπηρέτησης των δημοτών που επλήγησαν, η Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.), προχώρησε στην ίδρυση γραφείου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στις 15 Νοεμβρίου.

Έπειτα από τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισαν οι δημότες, ιδίως μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας arogi.gov.gr, η παροχή βοήθειας από το συγκεκριμένο Γραφείο, σε σχέση με την κατάρτιση φυσικού φακέλου των πληγέντων, για τη διευθέτηση θεμάτων αποζημίωσης, χορήγησης στεγαστικής συνδρομής κ.λ.π., θεωρείται επιβεβλημένη.

Αν και το συγκεκριμένο γραφείο είναι σε λειτουργία, εντούτοις δε μπορεί να διεκπεραιώσει τον όγκο των αιτημάτων από δημότες, ούτε και να επιτελέσει το σκοπό ίδρυσής του, καθώς είναι ακόμα υποστελεχωμένο.

Παράλληλα, λόγω της υποστελέχωσης της υπηρεσίας και της σημαντικής μείωσης του αριθμού των μηχανικών το τελευταίο χρονικό διάστημα,  ο σύλλογος σεισμοπλήκτων “Η Ελπίδα” κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επιπλέον καθυστερήσεις στις διαδικασίες αυτοψιών, πρωτοκόλλων κατεδάφισης και γενικότερα αποκατάστασης των ζημιών.

Για τους παραπάνω λόγους οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Πότε θα στελεχωθεί σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν, το γραφείο Τ.Α.Ε.Φ.Κ. που ιδρύθηκε στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας
  • Με ποιους τρόπους θα επισπευστεί η διεκπεραίωση των εκκρεμών υποθέσεων για την άμεση στήριξη των σεισμοπλήκτων
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News