Κρήτη

Θάλασσα Αλληλεγγύης: Χριστουγεννιάτικο παζάρι για τη στήριξη του κοινωνικού εργαστηρίου

Το παζάρι της «Θάλασσας Αλληλεγγύης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στο κέντρο του Ηρακλείου

Πρόσκληση απευθύνει στο γιορτινό του παζάρι η θάλασσα αλληλεγγύης, με σκοπό να στηριχθεί το κοινωνικό εργαστήριο. Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Θάλασσας Αλληλεγγύης»:

Σας προσκαλούμε όλες, όλα και όλους στο Γιορτινό μας Παζάρι, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, για την στήριξη του κοινωνικού μας εργαστηρίου! Θα σας περιμένουμε στον χώρο μας στο 34 της οδού 1770 στο κέντρο του Ηρακλείου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα!

Ζούμε σε μιά σκοτεινή εποχή και πρέπει να την φωτίσουμε με δράσεις αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αλληλοβοήθειας! Κάθε μέρα δεχόμαστε νέα αιτήματα για μαθήματα αλλά και για είδη πρώτης ανάγκης από οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που έτυχε να βρίσκονται στον δρόμο της προσφυγιάς, την ανέχειας, του αποκλεισμού.

Εμείς με την υποστήριξη σας, χωρίς καμμιά βοήθεια από κρατικούς, τοπικούς και άλλους φορείς, σε μιά εποχή ζώφου και πολιτικών αποτροπής και φτωχοποίησης, προσπαθούμε καθημερινά να δώσουμε αλλά και να πάρουμε λίγο από το φως που αγωνίζεται κόντρα στο σκοτάδι. Ελάτε να γνωρίσετε το εργαστήρι και τα μαθήματά μας, τρόπους να βοηθήσετε και φυσικά να διαλέξετε από τα χειροτεχνήματα που φτιάχνουμε εδώ ή μας έχουν προσφέρει, για τα γιορτινά σας δώρα!

* Θα συλλέγουμε επίσης καθόλη την διάρκεια των γιορτών καινούργια εσώρουχα (μόνο σε κλειστές συσκευασίες) και κάλτσες για γυναίκες και παιδιά και επιτραπέζια παιχνίδια (καινούρια ή σε καλή κατάσταση) για ηλικίες 0-14 ετών.

**Κατά τη διάρκεια του παζαριού θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του COVID-19.

Η Θάλασσα Αλληλεγγύης αναπτύσσει δράσεις πληροφόρησης και μάθησης για την δημιουργική ένταξη στη κοινωνική και εργασιακή πραγματικότητα ντόπιων, προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό (μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.α.).

Δημιουργήσαμε το 2019 το Amalab, το κοινωνικό μας εργαστήρι, ευελπιστώντας να μεταδώσουμε γνώσεις και να καλλιεργήσουμε ικανότητες που θα βοηθήσουν στην μετέπειτα πορεία των συμμετεχόντων στον εργασιακό χώρο και στην συνολική κοινωνικοποίηση τους. Παραδίδουμε αλληλέγγυα μαθήματα βασικών γνώσεων Ραπτικής, Πληροφορικής, Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δωρεάν, από εθελόντριες και εθελοντές και στηρίζονται σε δράσεις αλληλεγγύης! Παράλληλα, σε δικτύωση με τοπικούς και μη φορείς και ομάδες, ενημερώνουμε τις εκπαιδευόμενες και εκπαιδευόμενους σχετικά με διάφορες νομικές, εκπαιδευτικές και άλλες σχετικές διοικητικές διαδικασίες.

Στόχος μας η δημιουργία και η ανάπτυξη σχέσεων που συμβάλλουν στην εξέλιξη της κοινωνίας μας σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αλληλομάθησης, δημιουργικής συνύπαρξης και ουσιαστικής ένταξης με σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε:

  • προσφέροντας εθελοντικά χρόνο για να μεταδώσεις γνώση στα μαθήματα μας!
  • διαθέτοντας εξοπλισμό και αναλώσιμα για το εργαστήρι ραπτικής!
  • βοηθώντας μας να καλύψουμε τα τρέχοντα έξοδα μας!
  • αποκτώντας χειροτεχνήματα που φτιάχνουν εκπαιδευόμενες /-οι στο εργαστήριο μας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια