Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης: Ποια περιφερειακή ενότητα της Κρήτης αλλάζει χρώμα

Κρήτη
Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης: Ποια περιφερειακή ενότητα της Κρήτης αλλάζει χρώμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιες περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας θα υπάρξουν αλλαγές

Αλλαγές αναμένονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, καθώς και στην Κρήτη.

Ειδικότερα από το «κίτρινο» χρώμα (επίπεδο 2) η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου αναμένεται να μετακινηθεί στο επίπεδο 3, στο «πορτοκαλί». Έτσι όλες οι περιφερειακές ενότητες, πλέον της Κρήτης εντάσσονται στο «πορτοκαλί χρώμα», στο επίπεδο 3.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, ωστόσο δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη. 

Πιο αναλυτικά, μόνο η Λακωνία από το επίπεδο 4, δηλαδή από το «κόκκινο», μετακινείται στο «βαθύ κόκκινο» (επίπεδο 5), ενώ η Λάρισα και η Πέλλα από το επίπεδο 5, «βαθύ κόκκινο»  μετακινείται στο επίπεδο 4, «κόκκινο».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν 335 νέα κρούσματα στην Κρήτη και πιο αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το τελευταίο 24ωρο, εντοπίζονται 179 νέες μολύνσεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 23, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 30 και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εντοπίζονται 103.

Την ίδια ώρα σε πανελλαδικό επίπεδο εντοπίζονται 5.736 νέα κρούσματα, ενώ θλιβερό ρεκόρ είχαμε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Πιο συγκεκριμένα σήμερα ανακοινώθηκαν 130 νέοι θάνατοι, ενώ 700 συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News