Κρήτη: Χωρίς ρεύμα δεκάδες σεισμόπληκτοι στους οικίσκους - Διαμένουν στο σκοτάδι χωρίς θέρμανση (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Χωρίς ρεύμα δεκάδες σεισμόπληκτοι στους οικίσκους - Διαμένουν στο σκοτάδι χωρίς θέρμανση (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οικίσκοι σε διάφορες περιοχές έχουν τοποθετηθεί όμως δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί, καθώς απαιτείται το χρηματικό ποσό των 68.000 ευρώ - Τι ζητά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας - Εξακολουθούν όμως να λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος

Δυόμιση μήνες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, δεκάδες σεισμόπληκτοι παραμένουν ξεκρέμαστοι από την πολιτεία καθώς ακόμα εκκρεμεί η φιλοξενία τους σε οικίσκους στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Αν και έχουν τοποθετηθεί οικίσκοι σε Χουμέρι, Αρχοντικό, Σαμπά και Ίνι, αυτοί δεν έχουν ακόμα ηλεκτροδοτηθεί, καθώς απαιτείται το χρηματικό ποσό των 68.000 ευρώ.

Μάλιστα, ορισμένες οικογένειες έχουν πάρει ήδη τα κλειδιά στους οικίσκους και διαμένουν στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση και κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενόψει μάλιστα Χριστουγέννων.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανόλης Φραγκάκης, ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ να προηγηθεί της καταβολής του χρηματικού ποσού, η διαδικασία της ηλεκτροδότησης στους επίμαχους καταυλισμούς εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε δεκάδες οικογένειες να μην περάσουν τις γιορτινές μέρες χωρίς ρεύμα.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ορισμένες οικογένειες αντικρίζουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, παρά το γεγονός ότι έχει διακοπεί εδώ και μήνες η ηλεκτροδότηση στα λαβωμένα από το σεισμό σπίτια τους.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε εικόνες απόλυτης ερημιάς σε αρκετά σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας καθώς και την απόλυτη σιωπή στους οικίσκους που έχουν στηθεί εδώ και αρκετές μέρες σε Χουμέρι, Αρχοντικό, Σαμπά και Ίνι, όπου εκκρεμεί η ηλεκτροδότηση τους.

Απεγνωσμένοι πολίτες μας περιέγραψαν την δύσκολη καθημερινότητά τους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα λαβωμένα από το σεισμό σπίτια τους καθώς οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται, όπως έγινε και χθες βράδυ, με τους δημότες να ξενυχτούν από τον φόβο τους.

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων του Δήμου «Η Ελπίδα» τονίζει την ανάγκη να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τα κτίρια που έχουν υποστεί ελαφρές βλάβες, ώστε οι δημότες να αποζημιωθούν χωρίς να μπουν στη χρονοβόρα και κοστοβόρα - όπως λένε - διαδικασία της σύστασης φακέλου και όχι μόνο, ζήτημα για το οποίο διεκδικούν απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Μάρκος Κοκολάκης, έκανε λόγο για δραματική υποστελέχωση της Δ/νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦ), καθώς όπως υποστήριξε έχει μειωθεί σημαντικά ο  αριθμός των μηχανικών το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ώρα που έχει συσσωρευτεί τεράστιος όγκος δουλειάς, με συνέπεια να ελλοχεύει ο κίνδυνος επιπλέον καθυστερήσεων στις διαδικασίες των αυτοψιών, των πρωτοκόλλων κατεδάφισης και γενικότερα της αποκατάστασης των ζημιών.

«Θα πρέπει να τρέξουν προσλήψεις για την στελέχωση του αρμόδιου τμήματος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μάρκος Κοκολάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News