Κρούσματα στα σχολεία της Κρήτης: Γονείς καλούνται να πληρώσουν το... δωρεάν rapid test (βίντεο)

Κρήτη
Κρούσματα στα σχολεία της Κρήτης: Γονείς καλούνται να πληρώσουν το... δωρεάν rapid test (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη βάρος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό με τους γονείς συχνά να καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test των παιδιών τους, σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα στην τάξη τους, καθώς δεν προλαβαίνουν ανοιχτές τις δημόσιες δομές ελέγχων κατά του κορωνοϊού

Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναγκάζονται να βάλουν σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς, καθώς όταν διαπιστώνεται επιβεβαιωμένο κρούσμα στο τμήμα των παιδιών τους στο σχολείο, αναγκάζονται να πληρώσουν τα δύο rapid test που απαιτούνται. Σύμφωνα με την Ένωση Συλλόγου Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου, συχνά οι γονείς ενημερώνονται αργά και αφού έχουν κλείσει οι δημόσιες δομές, ενώ το κόστος των τεστ αυξάνεται όταν υποβληθούν σε αυτά, κι άλλα μέλη της οικογένειας.

Ενός κακού μύρια έπονται…και έτσι όταν διαπιστωθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε τάξη, αρχίζει ο αγώνας δρόμου. Οι γονείς ενημερώνονται ότι τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή, θα πρέπει να ελεγχθούν, όχι όμως και χωρίς το αζημίωτο. Τα καθημερινά σελφ τεστ για μια εβδομάδα χορηγούνται δωρεάν…όμως τα δύο rapid tests που απαιτούνται συνήθως πληρώνονται από την τσέπη.

Γεγονός είναι πια ότι το κόστος των rapid test επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς μια οικογένεια μόνο για το σχολείο και για τις ανάγκες των μαθητών μπορεί να ξοδέψει έως 20 ευρώ για ένα μαθητή, 40 ευρώ για δύο και έως 60 για τρεις.

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News