Δήμος Αμαρίου: Ξεκινάει άμεσα η αναπαλαίωση επτά παλιών βρυσών της περιοχής

Κρήτη
Δήμος Αμαρίου: Ξεκινάει άμεσα η αναπαλαίωση επτά παλιών βρυσών της περιοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο προϋπολογισμού 142.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «Αναπαλαίωση επτά παλαιών βρυσών Δημοτικής Ενότητας Συβρίτου και Δημοτικής Ενότητας Κουρητών Δήμου Αμαρίου» προέβη, παρουσία του αναδόχου, ο Δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός.

Το έργο προϋπολογισμού 142.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και αποσκοπεί στην αποκατάσταση και συντήρηση επτά παλαιών βρυσών στους οικισμούς Άγιος Ιωάννης (εντός οικισμού), Θρόνος (στη θέση «Πέτρας νερό» και στη θέση «Κάτω βρύση»), Καλογέρου (στη θέση «πέρα βρύση»), Μοναστηράκι (στη θέση «Καβουσάκι»), Νευς Αμάρι (εντός οικισμού) και Οψιγιάς (εντός οικισμού).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Αμαρίου δήλωσε τα εξής:

«Ένα ακόμα σημαντικό έργο που αποσκοπεί στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομίας και ταυτόχρονα στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας στα χωρία μας δρομολογείται προς υλοποίηση. Με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε επτά συνολικά παλιές βρύσες σε οικισμούς του Δήμου μας, ενώ ταυτόχρονα, προβλέπονται και μια σειρά παρεμβάσεων βελτίωσης του περιβάλλοντα χώρου. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε μεθοδικά την προσπάθεια να αναδείξουμε περαιτέρω σημαντικά μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού μας, παρέχοντας στους δημότες μας αλλά και στους επισκέπτες του τόπου μας, κίνητρα να τα ανακαλύψουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News