ΠΝΟ: Έληξε η απεργία - Ξεκινούν τα δρομολόγια - Ανακούφιση για τους αγρότες

Κρήτη
ΠΝΟ: Έληξε η απεργία - Ξεκινούν τα δρομολόγια - Ανακούφιση για τους αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες της Κρήτης και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των αγροτικών προϊόντων του νησιού

«Λευκός καπνός» βγήκε στην συνάντηση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με το σύνδεσμο των ακτοπλόων, με θέμα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοϊας, καθώς αποφασίστηκε λήξη της απεργίας, συνεπώς τα δρομολόγια επιστρέφουν στην κανονική τους ροή, μετά τα μεσάνυχτα.

Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σύμφωνα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους ακτοπλόους για αύξηση 3% στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας από 01/01/2022.

Ετσι τα δρομολόγια των πλοίων μετά τις 12 τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Την ίδια στιγμή, ουσιαστική και άμεση λύση σχετικά με την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των αγροτικών προϊόντων από τα νησιά της χώρας έλαβαν τελικά οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυμπακίου Ηρακλείου, Σελίνου Χανίων, Σητείας και Ιεράπετρας Λασιθίου, οι οποία είχαν σταλεί σχετική επιστολή, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κάνοντας λόγο μάλιστα για οικονομική καταστροφή των παραγωγών της Κρήτης από την απεργία.

Οι αγρότες ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση στον ναυτικό αποκλεισμό της Κρήτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα του νησιού, προτείνοντας μάλιστα την πραγματοποίηση δρομολογίων από και προς τον Πειραιά από πλοίο ασφαλείας, ενώ εξέταζαν ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ευχαριστεί τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, οι οποίοι, όπως αναφέρει, «μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και επιβεβαίωσαν περίτρανα με τη στάση τους ότι δεν περνάνε οι όποιες μεθοδεύσεις και απειλές από όπου και αν προέρχονται». Προσθέτει, επίσης, ότι αν και η Διοίκηση της Ομοσπονδίας των ναυτικών δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη από το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την εργοδοτική πλευρά, η επίτευξη αυξήσεων συνολικά της τάξεως του 3%, είναι μία αποδεκτή λύση.

Εφιστά επίσης την προσοχή στην Εργοδοσία και ιδιαίτερα στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και λοιπούς εργοδότες, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί έστω και την παραμικρή απόκλιση από τα συμφωνηθέντα και την όποια παραβίαση ή καταστρατήγηση εν γένει των όρων των Συλλογικών μας Συμβάσεων και του Νόμου σε ό,τι αφορά την πιστή εφαρμογή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News