Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε ποιο χωριό της Κρήτης βγήκε πρώτος ο Παπανδρέου

Κρήτη
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε ποιο χωριό της Κρήτης βγήκε πρώτος ο Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επικράτησε του αντιπάλου του σε όλα τα εκλογικά τμήματα, με εξαίρεση ένα χωριό, όπου νικητής στην κάλπη αναδείχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου

Συντριπτική ήταν η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη εδώ στην Κρήτη, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως στο 71,30% της ενσωμάτωσης ο ίδιος συγκέντρωνε το 75,74% των ψήφων των Κρητικών ψηφοφόρων στην κάλπη της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, έναντι ποσοστού 24,26% του Γιώργου Παπανδρέου.

Στον νομό Ηρακλείου ψήφισαν συνολικά 14.150 ψηφοφόροι έναντι 18.600 την α’ Κυριακή, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταγράφει ηχηρή επικράτηση, με ένα ποσοστό άνω του 72%.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επικράτησε του αντιπάλου του σε όλα τα εκλογικά τμήματα, με εξαίρεση το Καστέλι Πεδιάδος, όπου νικητής στην κάλπη αναδείχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή συνεχάρη το βράδυ της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, αναφέροντας σχετικά: «Σήμερα έλαβε την εντολή να δώσει μάχες για την παράταξη με ενότητα, αυτονομία και ανανέωση, συνεχίζοντας την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές, Εφορευτικές Επιτροπές και υπεύθυνους Εκλογικών Κέντρων που εμπλάκηκαν στην ανοικτή σε όλους τους πολίτες εσωκομματική διαδικασία των εκλογών.

Μετά από ένα εξαιρετικό αγώνα όλων των υποψηφίων πάνω σε θέσεις, απόψεις και προτάσεις, η Δημοκρατική Παράταξη βγαίνει κερδισμένη, δυνατή και ενωμένη».

Στον νομό Λασιθίου ψήφισαν συνολικά την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 2.363 ψηφοφόροι, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επικρατεί με ένα ποσοστό περί το 79%, λαμβάνοντας συνολικά 1.833 ψήφους, έναντι 520 του Γιώργου Παπανδρέου. Η μεγαλύτερη «ψαλίδα» καταγράφηκε στο Οροπέδιο, κάτι αναμενόμενο βεβαίως, λόγω του ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. έλκει από εκεί την καταγωγή του.

Σαρωτική ήταν η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη και στον νομό Χανίων. Συνολικά ψήφισαν 3.531 ψηφοφόροι, ενώ ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. έλαβε 2.833 (ποσοστό 80,2%), έναντι 668 ψήφων (ποσοστού 18,91%) του Γιώργου Παπανδρέου.

Καθαρή ήταν και στον νομό Ρεθύμνου η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Σε σύνολο 3.233 ψήφων, ο ίδιος έλαβε 2.679, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε 535 ψήφους.

Ικανοποίηση για τη χθεσινή συμμετοχή

Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, είχε ως βασικά χαρακτηριστικά την οργάνωση στα επιμέρους τμήματα και τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που καταγράφηκε ρεκόρ για δεύτερο γύρο, εάν συγκριθεί με την ανάλογη εσωκομματική διαδικασία του 2017.

Το 2017 είχαν ψηφίσει 212.000 ψηφοφόροι στον α' γύρο και 170.000 στον β' γύρο. Χθες ψήφισαν 206.196 ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό, ενώ κατά την α' Κυριακή είχαν ψηφίσει 270.000.

Αν το δει κανείς αναλογικά, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στον β' γύρο προσήλθε και ψήφισε το 76% όσων είχαν προσέλθει για να ψηφίσουν κατά τον α' εκλογικό γύρο, ενώ στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές τη β' Κυριακή είχε ψηφίσει το 73% των ψηφοφόρων της α' Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 3 εκλογικά κέντρα ακυρώθηκε η κάλπη: 1. Αγχίαλος (Βόλος), 2. Ερέτρια και 3. Ορχομενός. Μάλιστα στον Ορχομενό σημειώθηκαν εντάσεις και επεισόδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News