Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι, σήμερα στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι, σήμερα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη, σήμερα Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, καθώς να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αναμένονται σήμερα Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ, βαθμιαία στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά στο Ηράκλειο σήμερα Δευτέρα, αναμένεται ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι. Το απόγευμα θα συννεφιάσει και τον βράδυ αναμένεται βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι αύριο Δευτέρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, μόνο κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας, αναμένεται συννεφιά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναμένονται σήμερα στο Ρέθυμνο, ενώ το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις θα επικρατήσουν στο Σπήλι Ρεθύμνου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται σήμερα στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αναμένεται ο καιρός στα Φαλάσαρνα, καθώς θα επικρατεί συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο, σήμερα Δευτέρα, αναμένεται ηλιοφάνεια, το πρωί, ενώ από το μεσημέρι θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Στη Σητεία προβλέπεται καλός καιρός αρχικά, ωστόσο από το μεσημέρι θα συννεφιάσει και το απόγευμα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου,, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και τις πρωινές ώρες πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βόρειοι έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, 12 Δεκεμβρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών δυτικοί - νοτιοδυτικοί ανέμων 5 έως 6 Μποφόρ που θα πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News