Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις κάλπες και σήμερα οι Κρητικοί – Χωρίς προβλήματα η διαδικασία

Κρήτη
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις κάλπες και σήμερα οι Κρητικοί – Χωρίς προβλήματα η διαδικασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η εικόνα από τα εκλογικά κέντρα της Κρήτης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, σήμερα Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου να αναμετρώνται στο Β’ γύρο των εκλογών του κόμματος.

Στην Κρήτη η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά χωρίς να αναφερθούν σημαντικά προβλήματα, ενώ και αυτή την Κρήτη ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νομό Ηρακλείου η συμμετοχή το πρωί ήταν μικρότερη σε σχέση με την περασμένη Κυριακή, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των ανοικτών καταστημάτων, όμως από το μεσημέρι και έπειτα η προσέλευση αυξήθηξε σημαντικά.

Δεν έχει καταγραφεί κανένα σοβαρό πρόβλημα στην διαδικασία ενώ λειτουργούν και τα 46 εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν στον α’ γύρο των εκλογών.

Στα 46 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε σημεία της πόλης του Ηρακλείου αλλά και στην υπόλοιπη Περιφερειακή Ενότητα, από τις επτά το πρωί σπεύδουν μέλη του κόμματος που συμμετείχαν και την προηγούμενη Κυριακή, στο πρώτο γύρο των εκλογών.

Μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 132.000 στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής

Η ψηφοφορία του Β΄ γύρου για την εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής εξελίσσεται κανονικά, με ελάχιστα και μεμονωμένα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές. Ικανοποιητική θεωρείται η προσέλευση και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΔΕΚΑΠ, την αρμόδια επιτροπή για τίς εσωκομματικές εκλογές, μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου 132.000.

Οι διαδικασίες είναι πιο γρήγορες, καθώς οι υποψήφιοι είναι δύο, δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ.

Οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν στις 7 το βράδυ και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου 1,5 ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Χανιά: Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής

Κανονικά και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα διεξάγεται από το πρωί ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Η ροή της προσέλευσης των ψηφοφόρων θεωρείται ικανοποιητική, παρά τον άστατο καιρό, με τους περισσοτέρους να προσέρχονται σε εκλογικά τμήματα μετά τις 10:00 το πρωί.

H εκλογική διαδικασία σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών γίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς, καθώς δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί το έγγραφο της αίτησης, ενώ όσοι προσέρχονται δεν καταβάλουν και το χρηματικό ποσό των 3 ευρώ, όπως γινόταν την πρώτη Κυριακή.

Τα εκλογικά Κέντρα στον νομό Χανίων είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής, οι 25 κάλπες έχουν στηθεί σε 20 σημεία της Περιφερειακής Ενότητας που είναι δημοτικά καταστήματα, πρώην δημοτικά καταστήματα και αίθουσες πολιτιστικών συλλόγων. Στην πόλη των Χανίων από 2 κάλπες έχουν στηθεί στο Δημαρχείο και σε χώρο της Αντιπεριφέρειας.

Ρέθυμνο: Ικανοποιητική προσέλευση παρά την κακοκαιρία

Ομαλά συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία και στο Ρέθυμνο, όπου οι κάλπες άνοιξαν στο σύνολο τους στις 7 το πρωί, με τον ίδιο αριθμό εκλογικών κέντρων σε σχέση με τον α’ γύρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική ως τώρα αν λάβει κανείς υπόψη τις καιρικές συνθήκες, ενώ κανένα τεχνικό πρόβλημα δεν έχει σημειωθεί στην εκλογική διαδικασία.

Ψήφισε ο Παπανδρέου: Ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή

Στο εκλογικό κέντρο για τις εσωκομματικές εκλογές που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας, ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο μετά τις 11:00.

Ο πρώην πρωθυπουργός που διεκδικεί απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ότι «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη: «Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».

Ν. Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη

Περίπου στις 11:30 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ν. Ανδρουλάκης στο Περιστέρι, τονίζοντας πως «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά κι αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή.

Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη».

Α. Λοβέρδος: «Συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά-Η Ελλάδα ψηλά»       

Λίγο πριν τις 11, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μεταμόρφωση και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Προσέθεσε χαρακτηριστικά πως «ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά».

(Φωτογραφίες IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News