Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχουν παρατυπίες στο εκλογικό τμήμα της Κισσάμου

Κρήτη
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχουν παρατυπίες στο εκλογικό τμήμα της Κισσάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσθηση δημιούργησαν οι χθεσινές δηλώσεις Παπανδρέου αναφορικά με παρατυπίες κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου των εκλογών, με τον ίδιο σε δεύτερο χρόνο να αναφέρει ότι δεν τίθεται ζήτημα νοθείας ή αμφισβήτησης

Διέψευσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, τις αναφορές περί νοθείας του αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής στις εσωκομματικές εκλογές. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Παπανδρέου διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη ο ίδιος σε οποιαδήποτε καταγγελία, ενώ και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας, χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, τόνισε πως το ζητούμενο είναι ο δεύτερος γύρος να διεξαχθεί χωρίς σκιές. 

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφερόμενος στον Γεώργιο Παπανδρέου, σημείωσε: «Δεν αμφισβητεί κανένα αποτέλεσμα . Αμφισβητούνται από τις εφορευτικές επιτροπές συγκεκριμένα τμήματα που υπάρχουν προβλήματα.» 

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία του επόπτη της εκλογικής διαδικασίας του ΚΙΝΑΛ στα Χανιά, Ιπποκράτη Μανουδάκη, ότι υπήρξε νοθεία του αποτελέσματος σε εκλογικό τμήμα της Κισσάμου και μετά την αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου που άφηνε αιχμές για την εγκυρότητα της ψηφοφορίας, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, έσπευσε να τονίσει πως δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης. Με τον τελευταίο μάλιστα να επισημαίνει: «Είναι θέμα της ΕΔΕΚΑΠ, αλλά το κύριο είναι να δούμε πώς ο δεύτερος γύρος θα είναι χωρίς σκιές, ώστε να μην αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα. Αυτό θέλουμε και νομίζω όλες οι πλευρές θα συμβάλουν ώστε να γίνει με τον καλύτερο τρόπο η διαδικασία της Κυριακής».

 Σύμφωνα με την ένσταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης μετά από έλεγχο και αντιπαραβολή των στοιχείων της εκλογικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι σε εκλογικό τμήμα της Κισσάμου ενώ διαπιστεύτηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο και με φυσική παρουσία 347 πολίτες, τελικά στην κάλπη εμφανίστηκαν 441 ψηφοδέλτια.

Σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚΑΠ χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και αναφέρει : 

«Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζει ήδη από το βράδυ της Κυριακής της 5ης Δεκεμβρίου όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ’ όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Η ΕΔΕΚΑΠ, ως αρμόδιο όργανο, ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υποψηφίου για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Παπανδρέου, που ακολούθησε της αρχικής, υπογραμμίζεται ότι: «Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφεραν με νόημα πως «σε μια κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους πάνω μας, απαιτείται ευθύνη από όλους».

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News