Ρέθυμνο: Εκπαίδευση εργασίας εις ύψος για τους πυροσβέστες

Κρήτη
Ρέθυμνο: Εκπαίδευση εργασίας εις ύψος για τους πυροσβέστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπαίδευση περιλάμβανε τεχνικές ασφαλούς προσέγγισης και εργασίας σε οποιοδήποτε περιβάλλον αστικό ή φυσικό με ύψος

Σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε τεχνικές ασφαλούς προσέγγισης και εργασίας σε οποιοδήποτε περιβάλλον αστικό ή φυσικό με ύψος, συμμετείχαν υπάλληλοι από την Π.Υ. Ρεθύμνου και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια του νομού οι οποίοι έλαβαν την απαραίτητη πιστοποίηση ώστε να ενεργήσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε ενδεχόμενο συμβάν με ανάλογες απαιτήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου:

Το διάστημα από την 29η Νοεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα έως και την 05η Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή, υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Ρεθύμνου εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Εκπαίδευση για εργασία και διάσωση εις ύψος». Η εκπαίδευση περιελάμβανε τεχνικές ασφαλούς προσέγγισης και εργασίας σε οποιοδήποτε περιβάλλον αστικό ή φυσικό με ύψος (ανεμογεννήτριες-Βιομηχανίες - ξενοδοχεία, ορειβατικά συμβάντα κλπ.)

Σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Π.Σ. και την Πυροσβεστική Ακαδημία λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του γεωγραφικού ανάγλυφου της Κρήτης (φαράγγια - ορεινοί όγκοι, κλπ) καθώς και τις ανάγκες του προσωπικού για διαρκή εκπαίδευση  με στόχο την επαγγελματική επάρκεια και την απόκτηση δεξιοτήτων σε ιδιαίτερες συνθήκες.

Στην εκπαίδευση, που έγινε για πρώτη φορά σε επίπεδο Κρήτης, συμμετείχαν υπάλληλοι από την Π.Υ. Ρεθύμνου και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια του νομού και έλαβαν την απαραίτητη πιστοποίηση ώστε να ενεργήσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε ενδεχόμενο συμβάν με ανάλογες απαιτήσεις.

Για την υλοποίησή της συνέβαλαν με χορηγίες,  συμπολίτες μας από την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου καθώς και η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.      

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News