Κεγκέρογλου: «Δεν μπορούμε να παίζουμε με την παράταξη» (βίντεο)

Κρήτη
Κεγκέρογλου: «Δεν μπορούμε να παίζουμε με την παράταξη» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι οι καταγγελίες αυτές πρέπει να διερευνηθούν, έτσι ώστε ο δεύτερος γύρος να διασφαλιστεί ότι θα διενεργηθεί με διαφάνεια», τόνισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου σε δηλώσεις του στην ΚΡΗΤΗ TV το βράδυ της Πέμπτης, 9 Δεκεμβρίου

«Κανείς δεν αμφισβήτησε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Αμφισβητούνται από τις εφορευτικές επιτροπές συγκεκριμένα τμήματα που υπάρχουν προβλήματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Ειδικότερα, λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και ήθελαν τον Γιώργο Παπανδρέου να καταγγέλλει αλλοίωση του αποτελέσματος στην κάλπη του πρώτου γύρου, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε να διευκρινίσει τα πράγματα, με αυτή την τοποθέτηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, οι καταγγελίες και οι ενστάσεις είναι από στελέχη τα οποία διαπίστωσαν από δειγματοληπτικό έλεγχο παρατυπίες, παραπάνω ψηφίσαντες από αυτούς που πιστοποιήθηκαν. «Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε καταγγελία, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι οι καταγγελίες αυτές πρέπει να διερευνηθούν, έτσι ώστε ο δεύτερος γύρος να διασφαλιστεί ότι θα διενεργηθεί με διαφάνεια, με κανόνες και δεν θα υπάρχουν ζητήματα και σκιές που να αμφισβητούν το αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Κεγκέρογλου έκανε λόγο για συνολικά 164 τμήματα στα οποία εντοπίστηκαν διαφορές μεταξύ αυτών και τμήματα των Χανίων, ενώ κλείνοντας το επίμαχο ζήτημα τόνισε: «Δεν μπορούμε να παίζουμε με την παράταξη ιδίως στην παρούσα φάση με ορατή την προοπτική να δυναμώσουμε ξανά και να προσφέρουμε στην χώρα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), αναφέρθηκε σε ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία κατά τις εκλογές της πρώτης Κυριακής.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Επανατοποθέτηση Παπανδρέου: Δεν μίλησα για νοθεία

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού προχώρησε σε νέα ανακοίνωση αναφορικά με τις απογευματινές δηλώσεις του περί νοθείας στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, δίνοντας διευκρινήσεις αναφορικά με τα όσα ο ίδιος κατήγγειλε νωρίτερα, αφήνοντας αιχμές κατά της εγγυρότητας των αποτελεσμάτων του α' γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο.

Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News